ACTUALITATE România, în plină deșertificare demografică: Numărul nașterilor în 2020, cel mai mic...

România, în plină deșertificare demografică: Numărul nașterilor în 2020, cel mai mic de după 1967

În anul 2020 s-au înregistrat cele mai puține nașteri din 1967 până acum, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Din păcate, a fost și anul în care și-au pierdut viața cei mai mulți români.

Au venit pe lume 161.320 de copii, cu peste 40.000 mai puțini ca în anul 2019. În 2020, la starea civilă au fost eliberate 81.209 certificate de căsătorie, cu 36,8% mai puține față de 2019. Acest fapt a fost fără îndoială influențat de existența ordonanţelor militare care au introdus anumite limitări în posibilitatea de desfăşurare a unor evenimente cu mai mult de trei persoane.

Mergem mai departe și aflăm că a scăzut rata divorțurilor. În luna decembrie a anului trecut s-au pronunțat spre exemplu 2.245 de hotărâri judecătorești definitive de divorț, iar totalul a fost 22.746, cu 24,6% mai puține comparativ cu 2019.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite