sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEHarta prețurilor la energie electrică în Europa | Românii plătesc un preț...

Harta prețurilor la energie electrică în Europa | Românii plătesc un preț de 2,5 ori mai mare decât polonezii, care dau doar 103 euro/MWh. Și în Ungaria prețurile sunt mai mici decât în România

Prețurile energiei din Polonia sunt la aproape jumătate față de cele din Suedia și la o treime din cele din Țările de Jos și Italia, a dezvăluit duminică ministrul Climei, Anna Trzeciakowska, într-un tweet.

„Încă o zi cu cele mai scăzute prețuri la energie de pe piața pentru ziua următoare a UE”, a scris ea, adăugând că guvernul nu va încetini și va continua să muncească din greu „pentru ca prețurile în Polonia să fie stabile și scăzute pentru toată lumea”.

Trzeciakowa a prezentat datele de pe piața de energie electrică pentru ziua următoare pentru data de 3 octombrie: prețul în Polonia a fost de 103 euro, în timp ce în Germania a fost de 209 euro, în Cehia 227 euro, în Slovacia 241 euro, în Ungaria de 243 de euro, iar în România de 247 euro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Între timp, în Franța prețul mediu este de 287 de euro, iar în Italia și Grecia este de 332 euro, respectiv 369 euro.

Lituania, Letonia și Estonia au în prezent prețuri cuprinse între 270 și 276 euro.

În septembrie, prețurile la energie în zona euro au crescut cu 40,8 la sută de la an la an, schimbările negative în economie fiind resimțite în întregul bloc.

Germania a înregistrat o creștere rapidă a inflației în septembrie. Potrivit estimărilor inițiale ale Oficiului Federal de Statistică, aceasta este de aproximativ 10%. Germania înregistrează astfel cea mai mare rată a inflației din țară de la începutul anilor 1950.

Potrivit unei evaluări inițiale realizate de Statistics Poland (GUS), inflația în Polonia a crescut cu 17,2% de la an la an în septembrie, potrivit Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE