luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEItalia | Conservatorii și patrioții s-au unit într-o singură alianță și promit...

Italia | Conservatorii și patrioții s-au unit într-o singură alianță și promit întărească granițele în fața migratorilor dacă vor câștiga alegerile

Blocul conservator al Italiei va tăia taxe, va reprima imigrația și va renunța la sistemul actual de asigurări sociale, dacă va câștiga alegerile de luna viitoare, așa cum este de așteptat, arată platforma comună a grupului de partide, citată vineri de dpa.

Alianța conservatoare este dominată de două formațiuni de dreapta, Fratelli d’Italia condusă de Giorgia Meloni și ‘Liga’ lui Matteo Salvini, cărora li s-a adăugat mai moderata Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, amintește dpa.

Programul comun în 15 puncte lansat de coaliție joi seara nu conține decât puține detalii, reiterând în principal angajamentele deja exprimate de partidele participante în mod individual în cursul campaniei pentru alegerile din 25 septembrie, potrivit Agerpres.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta promite “taxe mai mici pentru familii, firme și lucrători independenți”, cu o cotă de impozitare unică pe venituri anuale de până la 100.000 euro pentru lucrătorii independenți și asupra oricărei creșteri a veniturilor de la un an la altul.

Reducerile de taxe sunt o deviză tradițională pentru dreapta italiană, care susține că impulsionarea creșterii economice poate compensa orice reducere a veniturilor.

Blocul promite de asemenea să majoreze pensiile minime și să faciliteze pensionarea anticipată.

Planul de redresare prezentat Uniunii Europene de Italia anul trecut, în schimbul a aproximativ 200 de miliarde de euro ca fonduri de asistență pentru pandemie, va fi modificat “din cauza schimbării condițiilor, necesităților și priorităților”, se arată în program. Nu se precizează și ce anume ar urma să se schimbe.

Platforma promite pe de altă parte stoparea imigrației ilegale, o altă importantă temă conservatoare, prin blocarea ambarcațiunilor cu migranți cu ajutorul autorităților locale africane și prin crearea de așa-zise “hot-spots” administrate de Uniunea Europeană pentru a evalua cererile de azil înainte ca migranții să ajungă în UE.

Alianța conservatoare este pe cale să câștige o majoritate confortabilă la alegerile legislative, conform celor mai recente sondaje de opinie, fapt la care contribuie și divizările dintre adversarii săi.

Meloni, al cărei partid conduce în majoritatea sondajelor de opinie, pare la rândul ei pe cale să devină prima femeie prim-ministru din Italia.

Programul prezentat joi seara mai promite o revizuire a sistemului de prestații sociale, cu înființarea mai multor grădinițe gratuite și creșterea alocațiilor pentru copii și totodată renunțând la mecanismul de reducere a sărăciei “venitul cetățenesc” introdus în 2019. Acesta va fi înlocuit cu “măsuri mai eficiente de incluziune socială și crearea de locuri de muncă”, propun autorii programului, fără a da detalii.

Se prevede în același timp o reformă a Constituției Italiei, cu introducerea alegerii directe a președintelui, înlocuind actualul sistem în care șeful statului este ales de parlament.

Aceasta este de asemenea o veche propunere a curentului de centru-dreapta și va fi nevoie de convocarea unui referendum, dacă blocul nu obține o majoritate de două treimi în parlament.

În ceea ce privește politica externă, blocul conservator își declară “deplinul angajament față de procesul de integrare europeană” și promite să “respecte angajamentele luate față de NATO”, inclusiv sporirea cheltuielilor de apărare.

Părțile asigură că vor sprijini Ucraina în rezistența sa împotriva invaziei Rusiei, susținând în același timp ce “toate inițiativele diplomatice vizând reglementarea conflictului”.

În anii trecuți, ‘Liga’ și Fratelli d’Italia au afirmat, amândouă, că Italia ar trebui să renunțe la moneda unică euro, în timp ce Salvini și Berlusconi și-a exprimat în repetate rânduri admirația față de președintele rus Vladimir Putin, mai notează dpa, citat de Știripesurse.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Italia ne dă un exemplu bun de urmat, mai ales în condițiile în care toxiciatea globalismului a devenit periculoasă pentru păstrarea ființei naționale a poporului Român și nu numai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate