duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEGermania | Un fost politician de la Verzi, actual șef al Agenției...

Germania | Un fost politician de la Verzi, actual șef al Agenției Federale de Rețea, îi ceartă pe nemți că ard gazul prea repede și ignoră apelurile politice de reducere a consumului: Indiferent de cum e vremea, trebuie să facem economii

Se pare că nemții folosesc prea mult gaz și ignoră apelurile politice pentru a reduce consumul, după ce Agenția Federală de Rețea a raportat săptămâna trecută că consumul de gaz a fost cu 14,5% peste media din septembrie din ultimii patru ani.

Vestea l-a determinat pe șeful agenției, Klaus Müller, să emită o amenințare la adresa gospodăriilor private, argumentând că folosesc prea mult gaz.

„Indiferent de cum este vremea, avem nevoie de economii de cel puțin 20% în toate zonele”, a declarat fostul politician al Partidului Verzilor pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, adăugând că, altfel, Germania nu va trece peste iarnă fără o lipsă de gaze.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nu văd acest lucru cu ultimele cifre de consum. De aceea, va trebui să facem ajustări în sectorul privat”, a spus Müller, referindu-se la gospodăriile private.

Șeful agenției de rețea dorește să crească și mai mult prețul gazelor dacă nemții nu respectă cererea statului de raționalizare a consumului.

Problema principală este că industria trebuie să se adapteze raționalizării gazelor dacă persoanele private se încălzesc prea mult, ceea ce pune locurile de muncă în pericol. Totuși, nemții au așteptat deja până să pornească încălzirea, pentru că o mare parte a consumului s-a făcut în această săptămână. Cifra a crescut brusc cu peste 50% jumătate față de săptămâna precedentă.

„În această situație, mesajul meu nu poate fi decât: Dragi politicieni, nu trebuie să pierdeți din vedere efectul de ghidare al prețurilor”, a spus Müller, avertizând guvernul federal împotriva introducerii unui plafon de preț al gazelor.

Potrivit lui Müller, este evident că mulți oameni nu au înțeles încă cât de scump este consumul lor de gaz și ce consecințe poate avea pentru companii și locuri de muncă.

Gospodăriile private și micii clienți comerciali reprezintă 40% din consumul de gaze din Germania. În efortul de a reduce consumul de gaz la nivel național, Müller dorește să prezinte cifrele de consum săptămânal pentru gospodăriile private.

Când vine vorba de furnizarea de gaze, nivelul de alarmă al Germaniei se află în prezent la al doilea dintre cele trei niveluri de avertizare pentru planul de urgență în materie de gaze al țării.

Dacă situația aprovizionării cu gaze a Germaniei se înrăutățește, guvernul federal poate ridica nivelul la trei, ceea ce ar necesita probabil raționalizarea gazului, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE