vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEPreședintele Uniunii Baptiste despre campania de vaccinare: Să nu mai încercăm să...

Președintele Uniunii Baptiste despre campania de vaccinare: Să nu mai încercăm să facem din Biserică sluga unor oameni sau a unor sisteme

Atât Guvernul, cât și Președintele României, Klaus Iohannis, le-au cerut cu insistență cultelor religioase să se implice activ în campania de vaccinare, pentru a convinge cât mai mulți oameni să se vaccineze. Premierul Florin Cîțu a spus că s-a ajuns la un consens în această privință, dar niciunul dintre cei optsprezece lideri ai cultelor nu a confirmat această declarație.

Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste din România, și-a exprimat dezacordul în legătură cu implicarea bisericii în deciziile și activitățile, mai ales medicale, ale autorităților guvernamentale, informează stiripesurse.ro.

„Implicarea bisericii în procesul de vaccinare

Cu toate că au fost zile de sărbătoare, am continuat să auzim despre vaccinare și mai ales despre ce ar trebui să facă biserica în perioada aceasta… Cei care cer bisericii să se implice în promovarea vaccinării ar trebui să știe că:

  1. Biserica are o altă menire. Ea este o instituție divină și a fost lăsată și trimisă în lume cu un mesaj divin. Ea trebuie să transmită Evanghelia Domnului Isus Cristos, nu un mesaj din partea guvernului sau a oricărui alt sistem.
  2. Biserica este ”multicoloră”. Ea este formată din oameni cu informații și cu convingeri sociale și medicale diferite. Din nefericire, aceștia sunt divizați suficient de mult de societate, deci nu mai trebuie divizați și de diferite mesaje afișate sau rostite de slujitorii bisericii.
  3. Biserica trebuie să caute puritatea. Dumnezeu binecuvântează și foloseşte oameni curați și biserici curate. Toți știm că, din cauza unor oameni imaturi sau mai puţin serioşi în relaţia lor personală cu Dumnezeu, biserica are o imagine pătată. Din nefericire, chiar dacă în fiecare department și la fiecare nivel sunt și oameni cumsecade, ”oficialitățile” nu au o imagine prea bună. Biserica tânjește spre albul imaculat, deci nu își doreşte să “împrumute” imaginea guvernului. Biserica nu vrea și nici nu trebuie să se asocieze cu ideologia sau cu faptele lor.
  4. Biserica nu poate garanta vaccinul. Chiar și cei sinceri, care doresc să contribuie la binele societăţii, nu se pot implica în așa ceva cu conștiința împăcată. Biserica nu are informațiile necesare pentru că nici specialiștii nu înțeleg toate consecințele, mai ales pe cele pe termen lung. Ne place sau nu, auzim informații noi, uneori chiar contradictorii, de la o zi la alta.
  5. Biserica are datoria să mângâie. Indiferent de ce a cauzat suferinţa, biserica trebuie să fie prezentă cu ”alifia” și cu ”pansamentul”. Este datoria ei să îi mângâie pe cei care experimentează suferință sufletească. Gândiți-vă ce greu ar fi să își împlinească menirea când suferinţa ar veni chiar în urma informărilor și a influenței bisericii.

În consecinţă, cei care ne iubim țara și semenii, ne rugăm lui Dumnezeu pentru liderii și cetăţenii ei. Concomitent, îi rugăm pe politicieni să se ocupe cât mai onest posibil de aspectele politice, îi lăsăm pe specialiști să comunice cât mai clar și coerent convingerile lor medicale și lăsăm biserica să își împlinească menirea lăsată de Capul ei, de Domnul Isus Cristos. Ne place sau nu, liderii politici pot fi înlocuiți cu alţi politicieni, specialiștii în domeniu pot fi înlocuiți cu alți specialiști și liderii religioși pot fi înlocuiți cu alți slujitori duhovniceşti. Biserica lui Cristos însă nu poate fi înlocuită de nimeni și cu nimic! Fără o Biserică vie, duhovnicească și activă, lumea se va adânci tot mai mult în întunericul spiritual.

În consecinţă, să nu mai încercăm să facem din Biserică sluga unor oameni sau a unor sisteme, ci să o lăsăm să prezinte Evanghelia Mântuitorului nostru, luminându-ne astfel drumul spre veşnicia glorioasă.”, este mesajul transmis de Viorel Iuga.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE