ACTUALITATEGuvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu....

Guvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu. Ce declara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu patru luni

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia persoanele infectate cu coronavirus, dar care au forme medii și ușoare, precum și cele infectate, dar asimptomatice, să fie tratate acasă, sub supravegherea medicilor de familie.

Această decizie, anunțată la începutul lunii octombrie, era exclusă categoric de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu câteva luni.

Reamintim că, în luna iunie, Avocatul Poporului recomandă ministrului Sănătății ca persoanele asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19 să nu mai fie internate obligatoriu în spitale.

Avocatul Poporului argumenta că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

În replica, ministrul Nelu Tătaru spunea la momentul respective că autoritățile nu pot gestiona „returnarea către domiciliu sau societate” a unor cazuri confirmate pozitiv pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate