ACTUALITATE Guvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu....

Guvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu. Ce declara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu patru luni

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia persoanele infectate cu coronavirus, dar care au forme medii și ușoare, precum și cele infectate, dar asimptomatice, să fie tratate acasă, sub supravegherea medicilor de familie.

Această decizie, anunțată la începutul lunii octombrie, era exclusă categoric de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu câteva luni.

Reamintim că, în luna iunie, Avocatul Poporului recomandă ministrului Sănătății ca persoanele asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19 să nu mai fie internate obligatoriu în spitale.

Avocatul Poporului argumenta că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

În replica, ministrul Nelu Tătaru spunea la momentul respective că autoritățile nu pot gestiona „returnarea către domiciliu sau societate” a unor cazuri confirmate pozitiv pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate