ACTUALITATEGuvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu....

Guvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu. Ce declara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu patru luni

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia persoanele infectate cu coronavirus, dar care au forme medii și ușoare, precum și cele infectate, dar asimptomatice, să fie tratate acasă, sub supravegherea medicilor de familie.

Această decizie, anunțată la începutul lunii octombrie, era exclusă categoric de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu câteva luni.

Reamintim că, în luna iunie, Avocatul Poporului recomandă ministrului Sănătății ca persoanele asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19 să nu mai fie internate obligatoriu în spitale.

Avocatul Poporului argumenta că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

În replica, ministrul Nelu Tătaru spunea la momentul respective că autoritățile nu pot gestiona „returnarea către domiciliu sau societate” a unor cazuri confirmate pozitiv pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...