duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEGuvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu....

Guvernul s-a răzgândit. Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, tratați la domiciliu. Ce declara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu patru luni

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia persoanele infectate cu coronavirus, dar care au forme medii și ușoare, precum și cele infectate, dar asimptomatice, să fie tratate acasă, sub supravegherea medicilor de familie.

Această decizie, anunțată la începutul lunii octombrie, era exclusă categoric de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în urmă cu câteva luni.

Reamintim că, în luna iunie, Avocatul Poporului recomandă ministrului Sănătății ca persoanele asimptomatice depistate pozitiv cu COVID-19 să nu mai fie internate obligatoriu în spitale.

Avocatul Poporului argumenta că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a internat obligatoriu şi pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă toate persoanele infectate, chiar dacă nu au prezentat simptome.

În replica, ministrul Nelu Tătaru spunea la momentul respective că autoritățile nu pot gestiona „returnarea către domiciliu sau societate” a unor cazuri confirmate pozitiv pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate