sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEPatrick Andre de Hillerin: Înjurăm sau salutăm „digitalizarea“ din super-hyper-ultra-mega-market-uri. E irelevant....

Patrick Andre de Hillerin: Înjurăm sau salutăm „digitalizarea“ din super-hyper-ultra-mega-market-uri. E irelevant. Pentru că asta nu este digitalizare, este doar o simplă maximizare a profitului

Patrick Andre de Hillerin a comentat cazul „caselor fără casieri din Auchan”, afirmând că este doar mișcare motivată doar de profit. Mai grav, scrie jurnalistul, este că sub motivul „digitalizării”, în România sunt tot mai mulți analfabeți funcționali, dar care au pe mână telefoane „inteligente”.

„Ați stat vreodată la coadă la bancomat, în spatele unei persoane care nu se descurca să scoată bani sau să-și verifice contul? „Bătrânii“, veți spune. Nu, foarte mulți tineri. Capabili de mișcări haptice pe device-urile lor mobile, mulți oameni din generațiile care vin sunt incapabili să citească și să înțeleagă niște instrucțiuni simple de pe ecranul unui bancomat. Unii, absolvenți ai gloriosului învățământ românesc, nu știu nici măcar să citească instrucțiunile respective. Nu sunt analfabeți funcțional, sunt analfabeți pur și simplu. Bătrânii, o să râdeți, sunt mai adaptabili la noile tehnologii, pentru că măcar știu să citească, în marea lor majoritate. Ei încă mai folosesc tehnologia, nu tehnologia îi folosește pe ei.

Înjurăm sau salutăm „digitalizarea“ din super-hyper-ultra-mega-market-uri. E irelevant. Pentru că asta nu este digitalizare, este doar o simplă maximizare a profitului. Este opțiunea fiecăruia dacă vrea să aplaude creșterea profitului unui comerciant care nici măcar nu-și plătește taxele aici.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai grav este că președintele ne-a spus că nu putem să ne pregătim copiii pentru meseriile viitorului, fiindcă nu știm care sunt acestea. Că nimeni nu știe. Noi, de fapt, nu ne pregătim copiii nici pentru viața în viitor. Le punem în brațe un telefon sau o tabletă și considerăm că am rezolvat. „Deskurkăt-e!“, le scriem pe WhatsApp.

Ăsta este viitorul, asta este România Degetalizată, România în care șmecherii ne arată degetul mijlociu și ne spun: „Deskurkațive, sărakilor!“, a scris de Hillerin în Cațavencii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE