Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop, atrage atenția că tendința de a renunța la învățătură, considerând că toate noțiunile de care avem nevoie în viață sunt depozitate în memoria calculatoarelor, este o greșeală fatală, în urma căreia riscăm să ne pierdem esența umană, conform Rost.
„Omenirea nu are nevoie de roboți, ci de oameni cu sentimente, capabili să facă alegeri în viață”, subliniază acad. Ioan Aurel Pop, într-un interviu difuzat de Trinitas TV.
„Astăzi nu mai punem baza necesară pe învățătură, gândindu-ne greșit că toate noțiunile de care avem nevoie în viață ca să putem trăi sunt depozitate în memoria calculatoarelor.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Fiind acolo, noi avem siguranța că ele nu vor dispărea niciodată, și apăsând câteva butoane dăm de toate informațiile de care avem nevoie. Prin urmare, capul nostru trebuie să rămână gol de conținut și să ne trăim viața ușor, fără niciun efort.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
O greșeală fatală! Învățătura este secretul inteligenței. Un om inteligent e acela care are în minte acumulate foarte multe cunoștințe, pe care le poate pune în diferite ecuații, poate jongla cu ele, și pe baza aceasta poate lua decizii. Pentru ca învățătura să se desfășoare bine e nevoie, în primul rând, de oameni care știu să predea bine, din suflet.
Apoi, învățătura are nevoie de fixare și pentru fixare trebuie repetiție. Unii cred că dacă repetăm, ne prostim. Nu! Repetiția e mama învățăturii! Deci este nevoie de fixare și de recapitulare. Aceste lucruri astăzi în școli nu se mai fac aproape deloc, pe motiv că sunt depășite de istorie. Lucru complet fals!
Omenirea nu are nevoie de roboți! Omenirea, ca să rămână omenire, are nevoie de oameni cu sentimente. Oamenii cu sentimente sunt cei care pot face alegeri în viață. Dacă mașinile ne fac alegerile în viață, dacă ne bazăm doar pe calculatoare, ne pierdem esența umană. Esența umană este gândirea proprie, independentă și posibilitatea de a lua decizii inteligente”, a spus istoricul Ioan-Aurel Pop.
Domnul Aurel Pop este analfabet in domeniul tehnologiei. In numele traditiei romanesti si credintei ortodoxe (dreapta credinta, evident) si pentru neamul romanesc, incercat si obidit de istorie, ne vom lupta din toate puterile sa ramanem prosti, subdezvoltati, vom continua sa combatem stiinta, dezvoltarea tehnologica a natiunii si ne vom incapatana cu piosenie si smerenie sa devenim prostii planetei, ca ai europei suntem deja. Nu avem nevoie de roboti nici in medicina, nici in toate domeniile economiei (pentru ca nu avem economie, la ce dracu sa mai folosim roboti), nici in cercetare, nicaieri….dam cu agheasma, chemam doi poti (eventual din aia cu angajament la securitate, ca sa fim siguri ca propovaduiesc dreapta credinta) si scuipam pe globalism, fermi in angajementul nostru national de a ramane PROSTI si mincinosi, in frunte cu BOR si Academia Romana (poate il invitam si pe Dughin). Portretul patriotului roman trebuie sa ramana lipit de icoana, aberand pe teme istorice partial false, guvernat de eroi inexistenti……..sa nu cumva sa punem mana pe carte si sa gandim independent, sa ajungem la inovatie reala, sa beneficiem de investitii in domenii de varf, sa scapam de gradul urias de analfabetism functional creat exact de scoala romaneasca, sa nu scapam nicicum de mostenirea bolsevica, sa ne inchinam in continuare la plagiatori si sa ne platim drumul catre Dumnezeu prin rezervisti ai securitatii comuniste imbracati in straie sfinte, sa refuzam robotii si stiinta, ca poate decid in locul nostru ca trebuie sa nu ne mai cacam in fundul curtii …..multumesc domnule academician Pop pentru contributia dumneavoastra la evolutia Romaniei !
O fi el analfabet în domeniul tehnologiei, dar se vede treaba că dvs sunteți analfabet funcțional. Ioan-Aurel Pop se referă la oameni care sunt asemenea roboților, adică nu mai au „esența umană”. El vorbește de necesitatea omului independent, care să gândească singur, nu o mașină în locul lui. Adică el vrea ca mașinile să fie în continuare unelte oamenilor, nu să-i înlocuiască.
În condițiile astea, îl criticați pe președintele Academiei și cereți „ sa scapam de gradul urias de analfabetism functional creat exact de scoala romaneasca”. În ce te privește, e adevărată vorba aia românească: dacă nu e și fudul, nu e prost destul.
PS: ce-i rău în a face în fundul curții? Este ecologic și se înscrie în sfaturile primite de la nivel înalt, ca să facem economie de gaz și de curent electric pentru a-l face pe Putin să sufere.
D-le Șomănescu,
Iată – spre comparație – ce bârfește Stânga anglo-saxonă:
https://www.brighteon.com/220063ac-e6f5-4674-955b-890164f9cd74
(Comparați cu ce spune Pop aici despre … buri.)
La noi, nici măcar un președinte de academie (națională) nu vorbește de așa ceva (nu-l învinuiesc – șomajul este legal și mortal). De fapt, n-am văzut nici măcar un român să vorbescă de așa ceva.
D-l Pop nu-i chiar analfabet în tehnologie (nici pe departe – nici măcar eu nu-s, deși n-am treabă cu tehnologia). D-l Pop nu poate și nici nu vrea să spună ceva pe astfel de teme.
Mulțumesc.