ACTUALITATEMedicii solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier în cadrul Gruvernului, după ce...

Medicii solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier în cadrul Gruvernului, după ce a spus că „e ca la militari, unii medici mai și mor”. Orban: Nu e consilierul meu pe sănătate, se ocupă cu altceva

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a solicitat, duminică, demiterea lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut la televiziune, transmite Digi24.

Potrivit SNMF, Virgul Guran a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

În replică, medicii de familie transmit că declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă.

„Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, se spune în comunicat.

Premierul Ludovic Orban a negat, luni, că Virgil Guran ar fi consilierul său, precizând că “Guran nu e consilierul pe sănătate, are alte atribuții”, anunță Digi24.

Totodată, Orban și-a cerut scuze medicilor de familie dacă s-au simțit jigniți de declarațiile lui Guran, despre care a spus că nu le cunoaște.

 

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate