News ȘTIRI Medicii solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier în cadrul Gruvernului, după ce...

Medicii solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier în cadrul Gruvernului, după ce a spus că „e ca la militari, unii medici mai și mor”. Orban: Nu e consilierul meu pe sănătate, se ocupă cu altceva

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a solicitat, duminică, demiterea lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut la televiziune, transmite Digi24.

Potrivit SNMF, Virgul Guran a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

În replică, medicii de familie transmit că declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă.

„Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, se spune în comunicat.

Premierul Ludovic Orban a negat, luni, că Virgil Guran ar fi consilierul său, precizând că “Guran nu e consilierul pe sănătate, are alte atribuții”, anunță Digi24.

Totodată, Orban și-a cerut scuze medicilor de familie dacă s-au simțit jigniți de declarațiile lui Guran, despre care a spus că nu le cunoaște.

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate