ACTUALITATEMedicii solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier în cadrul Gruvernului, după ce...

Medicii solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier în cadrul Gruvernului, după ce a spus că „e ca la militari, unii medici mai și mor”. Orban: Nu e consilierul meu pe sănătate, se ocupă cu altceva

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a solicitat, duminică, demiterea lui Virgil Guran, consilier al premierului Ludovic Orban, în urma unor declarații pe care acesta le-a făcut la televiziune, transmite Digi24.

Potrivit SNMF, Virgul Guran a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

În replică, medicii de familie transmit că declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă.

„Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, se spune în comunicat.

Premierul Ludovic Orban a negat, luni, că Virgil Guran ar fi consilierul său, precizând că “Guran nu e consilierul pe sănătate, are alte atribuții”, anunță Digi24.

Totodată, Orban și-a cerut scuze medicilor de familie dacă s-au simțit jigniți de declarațiile lui Guran, despre care a spus că nu le cunoaște.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...