duminică, iulie 14, 2024
ȘTIRIMarea Britanie | Scrisoare deschisă semnată de medici și oameni de știință:...

Marea Britanie | Scrisoare deschisă semnată de medici și oameni de știință: Considerăm că este iresponsabilă, neetică și realmente inutilă includerea copiilor în campania de vaccinare pentru COVID-19

40 de medici și oameni de știință din Marea Britanie au semnat o scrisoare deschisă adresată Guvernului condus de Boris Johnson, prin care își arată îngrijorarea față de probabila inoculare a copiilor, ce se pare că va avea loc din septembrie, după cum anunța Daily Mail.

În textul scrisorii deschise, care a fost publicată inițial pe siteul Asociației HART, un ong format din medici, personal medical, economiști, psihologi și alți experți, dedicat sănătății publice.

Semnatarii îndeamnă autoritățile britanice să nu repete greșelile din trecut, spre exemplu din 2010, atunci când au apărut peste „1000 de cazuri de narcolepsie – o leziune cerebrală devastatoare – la copii și adolescenți”, până ce vaccinul anti gripă porcină Pandemrix a fost retras.

În continuare, medicii arată că nu există aproape niciun risc pentru copiii sănătoși din partea Covid-19, „riscul de deces fiind de doar 1 la 2,5 milioane”.

„Niciun copil sănătos sub vârsta de 15 ani nu a murit în timpul pandemiei în Marea Britanie, iar internările în spital sau la terapie intensivă sunt extrem de rare [10], majoritatea copiilor neavând simptome sau având simptome foarte ușoare. Deși simptomele „covid de lungă durată” au fost invocate ca motiv pentru vaccinarea copiilor, există puține date solide. Acestea apar ca fiind mai puțin frecvente și cu o durată mult mai scurtă decât în cazul adulților și niciunul dintre studiile legate de acest vaccin nu a cercetat acest rezultat”, se arată în scrisoarea deschisă.

În ceea ce privește transmiterea, medicii afirmă că micuții nu transmit Sars-Cov2 la fel de ușor ca adulții, iar școlile nu prezintă „o sursă de răspândire în comunitate, profesorii au un risc mai mic legat de COVID -19 decât alți adulți la vârsta activă”

Semnatarii subliniază că toate „ studiile pentru vaccinul COVID-19 de faza a treia sunt în desfăşurare și nu se vor încheia mai devreme de sfârşitul lui 2022 / începutul anului 2023. Prin urmare, vaccinurile sunt în prezent experimentale, existând doar date limitate privind efectele adverse pe termen scurt și niciun fel de date privind efectele adverse pe termen lung. În plus, acestea folosesc o tehnologie complet nouă ARNm, care nu a mai fost aprobată anterior pentru utilizare la om”.

„În concluzie, considerăm că este iresponsabilă, neetică și realmente inutilă includerea copiilor în campania de vaccinare pentru COVID-19. De asemenea, studiile clinice cu participarea copiilor ridică uriașe probleme de etică, ţinând cont de lipsa beneficiilor potenţiale pentru participanții la studiu și riscurile necunoscute. Ar trebui să fie așteptat finalul actualului studiu de faza a treia, precum și mai mulţi ani în care să fie adunate date în cazul adulților, pentru a exclude sau a cuantifica toate potențialele efecte adverse.
Facem apel către guvernele noastre și autoritățile de reglementare să nu repete greșelile din trecut și să respingă solicitările privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19. A fost exercitată o prudență extremă în privinţa multor aspecte ale pandemiei, dar, cu siguranță, acum este momentul cel mai important când se impune să fim cu adevărat prudenți: nu trebuie să fim generația adulților care, dintr-o grabă și frică inutile, pune în pericol sănătatea copiilor”, se arată în încheierea scrisorii deschise.

Îngrijorări asemănătoare au exprimat și mai mulți medici suedezi, care au îndemnat autoritățile să vaccineze doar persoanele din grupele de risc.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE