joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEGermania | 1.700 de refugiați ucraineni sunt evacuați pentru a face loc...

Germania | 1.700 de refugiați ucraineni sunt evacuați pentru a face loc migranților afgani, sirieni și turci

Când a izbucnit războiul din Ucraina și sute de mii de refugiați au ajuns în Germania, a existat un sprijin colosal. Acum însă, refugiații ucraiineni sunt tot mai mult lăsați pe planul 2. La 1.700 de ucrainenii li s-a spus să-și părăsească apartamentele din Saxonia pentru a face loc noilor veniți, potrivit Remix News.

Biroul raional a trimis scrisori de reziliere ucrainenilor care ocupă 650 de apartamente în orașele Zschopau, Aue și Marienberg. Termenul de părăsire e luna iulie, ceea ce înseamnă că au doar câteva săptămâni pentru a-și găsi noi cămine.

În locul lor vor veni migranți din Siria, Afganistan și Turcia. Aceștia sunt în prezent sunt supuși procedurilor de azil. Problema este că 90% din toate locuințele disponibile pentru azil sunt ocupate.

Scrisoarea primită de ucraineni spunea că anterior au fost avertizați să-și găsească apartamente noi:

„Din acest motiv, vă rugăm să vă găsiți imediat propriul spațiu de locuit și să părăsiți apartamentul care vi s-a pus la dispoziție până pe 15 iunie la ora 12:00. De la aceasta data, revocăm folosirea apartamentului.”, se precizează în scrisoare.

Refugiații de război ucraineni nu sunt acoperiți de beneficiile solicitanților de azil, ci au acces la „beneficii pentru cetățeni” germani. Dezavantajul statutului lor înseamnă că trebuie să aibă grijă de propriile locuințe.

Afluxul de migranți în Germania a contribuit la alimentarea crizei locuințelor din țară și a determinat districtele și guvernele de stat să ceară guvernului federal mai mult ajutor financiar și soluții pentru criza educației și locuințelor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Germania e o tara distrusa de corectitudinea political.e tara plina de prosti. Pai Ucraina e in razboi nu? Turcia nare razboi da are migranti. La fel Afganistan sau Siria. Zelinunski ce are de zis?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE