luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEAtenție părinți: Urmează în cinematografe un film de animație Disney, în care...

Atenție părinți: Urmează în cinematografe un film de animație Disney, în care două lesbiene se sărută. Autoritățile din România au considerat că „Lightyear” este potrivit pentru copii, deși legea spune altceva

Pe 17 iunie, în cinematografele din România se lansează filmul „Lightyear”, o peliculă animată realizată de cei de la Disney.

Deși cuvintele „animație” și „Disney” în aceeași frază ar trebui să ducă cu gândul la puritate și la personajele copilăriei, din păcate nu este cazul în „Lightyear”.

Pelicula conține două personaje animate care sunt lesbiene. Ca și cum n-ar fi suficient, aceste două personaje se sărută în filmul pentru copii. Ca meniul să fie complet, personajele lesbiene au și un copil (foto).

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Centrul Național al Cinematografiei a considerat că filmul este potrivit pentru toate vârstele, acordându-i calificativul de Audiență Generală (AG).

Aceasta, în ciuda propriului regulament expus pe siteul oficial al instituției. Astfel, în documentul „criterii de clasificare a filmelor” se afirmă că pentru categoria de clasificare „A.G.- Audiență generală” este vorba despre filme care
a)prin subiectele abordate și prin nivelul de dezvoltare intelectuală implicat pot fi vizionate și înțelese de persoane din orice categorie de vârstă;
b) prin conținutul lor nu afectează dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor;
c) se încadrează în standardele de decență acceptate de majoritatea publicului din România;

Cum poate fi explicat unui minor de 6-7 ani că există copii cu „două mame” sau că două femei se pot căsători, astfel încât acesta să înțeleagă, nu este deloc clar.

Mai mult decât atât, filmul nu „se încadrează în standardele de decență acceptate de majoritatea publicului din România”. Conform unui studiu realizat de reputatul Pew Research Center din SUA, 74% dintre români se opun puternic căsătoriilor între persoane de același sex. Mai mulți oponenți, la nivel european, sunt doar în Bulgaria, unde 79% dintre cetățeni gândesc la fel.

Într-un sondaj realizat la comanda unui site pro LGBT din România, se relevă faptul că 35% dintre români cred că se desfășoară o campanie de promovarea a ideologiei LGBT. Doar 19% cred opusul, în timp ce 46% nu au răspuns.

S-ar putea concluziona, având în vedere și opoziția părinților la prezența orelor de educație sexuală în școli, că prezentarea unei relații amoroase între două lesbiene nu „se încadrează în standardele de decență acceptate de majoritatea publicului din România”.

Compania Disney nu este la prima ispravă de acest gen. Compania s-a angajat cu arme și bagaje împotriva unei legi emise de statul Florida, care protejează copiii de grădiniță și școală primară de ore de orientare sexuală și identitate de gen.

De altfel, presa americană scrie că scena lesbienelor din „Lightyear” a fost introdusă tocmai pentru a face în ciudă legiutorilor din Florida.

Anul trecut, compania Disney a organizat un concert pentru copii, dedicat promovării LGBT. Evenimentul a fost găzduit de un travestit.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. În state au reușit performanța de a-și trage singuri un șut în c-r. Desantis le-a luat pleașca de mare producător cultural de la bot, chiar acasă în Florida unde bagă acum taxe pe bune. Și-au tăiat craca ca Netflixul cu audienta iar la Disneyland mai merg doar copiii oropsiți ai feministelor isterice. Din partea mea de tânăr bunic, so long screwie, see you în Saint Louie, sau, mai pe românește, go fu-k yourselves cu povestea voastră cu tot.

  2. Poate ar fi mai înțelept să nu ne mai amăgim că s-ar schimba ceva cu un alt calificativ, de care oricum nimeni nu ține cont. Deși acum nici alternativă nu pare să mai fie, căci am părea ipocriți să vorbim de anularea filmului după cât am încercat aiurea să ne justificăm normalitatea prin “liberă exprimare”, “binele nu se face cu forța”, “drept individual”, “piață liberă” și alte cuvinte mari și largi de care nu era cazul, acceptând tacit că moralitatea e flexibilă și ne trebuie alte argumente, mai de-ale lor.

  3. CNA-ul ce face? Se ocupa doar de libera exprimare in media? Aceasta institutie trebuie desfintata si membrii ei judecati si condamnati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE