ACTUALITATECurtea Constituțională: Ordonanța de urgență prin care se instaura obligativitatea purtării măștii...

Curtea Constituțională: Ordonanța de urgență prin care se instaura obligativitatea purtării măștii de protecție și altele a fost neconstituțională

Curtea Constituțională a României (CCR) a constatat, marți, că este neconstituțională Ordonanță de urgență a Guvernului 192/2020 prin care se instituia, printre altele, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, potrivit Agerpres.

În ședința de marți, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, CCR a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Ordonanța de urgență a Guvernului 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Totuși, Curtea precizează că actele normative anterioare și ulterioare OUG 192/2020 rămân în vigoare. Totodată, prin efectul prezentei decizii, sunt eliminate din fondul activ al legislației, în condițiile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, doar dispozițiile cuprinse în Ordonanța de urgență a Guvernului 192/2020, în timp ce celelalte texte normative din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și din Legea 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă rămân în continuare în vigoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Verdictul dat de CCR confirmă ceea ce mulți spuneau încă de la instaurarea legii, în 5 noiembrie 2020. Președintele Iohannis și Guvernul Orban impuneau atunci, pe lângă obligativitatea purtării măștii, și închiderea școlilor, restricționarea traficului și regimurile de telemuncă solicitate angajatorilor.

În ciuda acestui lucru, masca este impusă în interior chiar și pentru cei vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. orice om cu mai mult de un neuron in cap stia asta de la inceput… ccr a trebuit sa studieze 2 ani Constitutia.. raul a fost facut, nu mai conteaza… mai e putin si fiecare isi va lua plata (dincolo)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate