ACTUALITATEGeorge Simion, despre cazurile Turcan și Voiculescu: Toți încalcă restricțiile. Și Vela...

George Simion, despre cazurile Turcan și Voiculescu: Toți încalcă restricțiile. Și Vela și Arafat. Atunci de ce se impun obligatoriu altora? Claudiu Târziu: Se asociază protestele cu antisemitismul pentru a le compromite

Conducerea AUR a susținut, miercuri 31 martie, o conferință de presă în Senatul României, unde a vorbit despre temele zilei: protestele din toată țara, noile restricții impuse de Guvern, mesajul antisemit primit de Maia Morgenstern și faptul că mai mulți miniștri au fost prinși încălcând chiar restricțiile impuse de propriul Guvern, între care Raluca Turcan și Vlad Voiculescu.

George Simion a declarat, printre altele, că numărul de infectări cu coronavirus este mult mai mare decât este raportat, deci rata de deces este mult mai mică. El a criticat faptul că trei Miniștri ai Guvernului care a impus restricții, nu le respectă.

„In realitate, cazurile de coronavirus sunt mult mai multe decât cele declarate, deci rata de deces este mult mai mică.

Au fost trei miniștri în două zile: Voiculescu, Turcan și Novak. În realitate, toți fac la fel. Și Vela, și Arafat, se duc pe la restaurante unde nu au voie. Toată lumea încalcă aceste restricții, atunci de ce se impun obligatorii?”, a întrebat Simion.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion a declarat, printre altele, legat de mesajul antisemit de către Maia Morgenstern, că există surse care afirmă că cel care a trimis mesajul este etnic evreu și a cerut autorităților să facă public numele lui. El a declarat că președintele Iohannis a declanșat o operațiune amplă de discreditare a AUR, pentru că este singurul partid care-l contestă în mod real.

„Sunt surse care afirmă că cel care a trimis mesajul respectiv este etnic evreu. De ce nu ni se spune numele lui? Klaus Iohannis desfășoară o amplă operațiune de discreditare a AUR, pentru că noi am anunțat că-l suspendăm”, a spus Simion.

La rândul său, co-președintele Claudiu Târziu a declarat că România este un exemplu de conviețuire între majoritate și minorități și că nu există antisemitism. El a declarat că se încearcă asocierea protestelor cu antisemitismul, referindu-se la declarația președintelui Iohannis, pentru a le compromite și pentru a ascunde problemele reale ale țării.

„România este un exemplu de bune relații cu minoritățile. Este considerată așa de toate instituțiile internaționale relevante. De ce să asociezi protestele cu antisemitismul?

Nu există antisemitism în România. Antisemitismul este o problemă falsă, folosită de autorități pentru a masca probleme reale.

Noi întotdeauna am trăit bine cu evreii. Noi, de la AUR, chiar credem în Dumnezeu: nu putem fii împotriva altor oameni și a altor nații”, a spus Târziu.

Liderul senatorilor AUR a mai declarat că declarațiile consilierului premierului, Alexandru Muraru, prin care acuză partidul că ar fi neo-fascist vor fi taxate în instanță.

Obrăznicia de a numi AUR partid neo-fascist trebuie plătită în instanță.

AUR nu este neo-fascist, xenofob, rasist, antisemit. Nicio acțiune de-a noastră, nimic din documentele noastre programatice nu arată asta”, a continuat el.

În altă ordine de idei, Claudiu Târziu a mai declarat că grupul AUR din Senat a depus un proiect de lege prin care să se revină la alegerea primarilor din două tururi.

Referitor la declarațiile liderului PNL, Ludovic Orban, cum că parlamentarii AUR ar fi „excentrici” și că mănâncă în Parlament, George Simion i-a răspuns tăios: „Dl. Orban este ultimul care să vorbească de excentricități, pentru că el bea în Parlament”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...