duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATENoi restricții impuse de autorități până pe 14 aprilie. Magazinele se închid...

Noi restricții impuse de autorități până pe 14 aprilie. Magazinele se închid mai devremere

Consiliul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus mai multe măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Astfel, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 3,5 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

 • Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere pentru credincioșii romano-catolici.
 • Referitor la intervalul orar în care este permisă circulația – unde incidența este peste 4 la mie în ultimele 14 zile – în timpul week-endului vineri, sâmbătă, duminică circulaţia să fie permisă doar până la ora 20.00. La operatorii economici activitatea să fie redusă până la ora 18.00. Revenirea asupra acestor măsuri se face când se revine sub 3,5 la mie.
 • Dacă incidența depășește 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcționează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Se revine asupra măsurii când rata scade sub 7 la mie. Pentru noaptea de 27.03 – 28.03, măsura va fi limitată sau mai biebbine extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa la oficierile religioase pentru sărbătoarea Pesah. Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite circulaţia persoanelor în intervalul 20:00 – 02:00 pentru deplasarea la slujbele religioase ocazionate cu Paştele catolic.

„S-a discutat şi de 1 mai – 2 mai, Paştele ortodox, care şi atunci vor fi stabilite ore de participare, însă nu va apărea în hotărârea de Guvern acest lucru pentru că actuala hotărâre de Guvern e actuală până în 14 aprilie, şi Paştele ortodox e la începutul lui mai şi va apărea reglementarea în următoarea prelungire a stării de alertă”, precizat Arafat.  A fost actualizată şi lista ţărilor pentru care la întoarcerea în România, este necesară carantina, iar Marea Britanie nu se mai află pe această listă.

Aceste hotărâri vor fi valabile până pe 14 aprilie.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

 1. Dovadă că liberalii nu- s liberali și științifici.

  Restricțiile vor AGLOMERA magazinele, adică vor produce opusul distanțării sociale.

  Mie mi se pare clar că aici nu e vorba de știință ci de putere. Băgăm restricții iraționale și antiștiințifice PENTRU CĂ PUTEM. Ciocu mic.

 2. Logică a la Scârțu-pârțu: daca in 12 ore intr-un magazin intră 1000 de oameni în 6 ore vor intra doar 500! Restul de 500 ajunează ca doar e post!
  Daca totusi vin si restul de 500 la cumparaturi ( si vin sigur!) care e diferenta de densitate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate