ACTUALITATELa o zi după ce Guvernul a anunțat noi restricții, ministrul Raluca...

La o zi după ce Guvernul a anunțat noi restricții, ministrul Raluca Turcan și președinta CJ Sibiu s-au înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, între care și un copil, toți fără mască

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean (foto) și alți liberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască, informează Turnul Sfatului.

Cei doi oficiali sfidează regulile de distanțare chiar a doua zi după decizia Guvernului de a impune noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări. Noile restricții au scos în stradă la proteste mii de oameni în marile orașe ale țării.

După cum rezultă din fotografiile publicate prin intermediul Facebook de unii dintre participanții la această acțiune, în multe ipostaze masca de protecție nu a fost purtată. Nici de Adrian Bibu, dar nici de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, și nici de Raluca Turcan, ministru al Muncii și președintă a organizației județene a PNL Sibiu. ”Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să se poarte masca. Acum, referitor la acțiunea aceasta, care a avut loc în aer liber, n-am văzut chiar așa de strict lucrurile… Important e să nu stai lipit unul de celălalt”, apreciază Adrian Bibu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În fotografiile făcute publice de la acțiune, însă, sunt surprinse și ipostaze în care masca nu este purtată chiar dacă numărul persoanelor lipite una de cealaltă este de șapte: este vorba de o fotografie în care, în remorca unei mașini, printre persoanele înghesuite una în alta sunt și Daniela Cîmpean, și Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat pentru G4Media.ro, că fotografiile nu sunt reprezentative pentru acțiunea de sâmbătă, înaintea căreia fiecare ar fi făcut un test antigen.

„Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la șase km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ cinci ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a declarat Raluca Turcan, citată de G4Media.ro.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

 1. Deci să recapitulăm :

  -Orban cu echipa fără mască in plin lockdown
  -Iohannis la ski distracție și veselie
  -Voiculescu fără mască în Parlament fix după introducerea noilor restricții
  -Raluca Turcan cu gașca fără mască fix după introducerea noilor restricții

  Ați ințeler? ,

  Poporul deplorabil dacă protestați sunteți TERORIȘTI (Câțu), sunteți XENOFOBI (Iohannis) și sărăcani cum zice Cacamitru cel care are meritul să fie fiul lui taică-su, actorul de serviciu al comuniștilor.

  • Zicea Mircea Dogaru un banc apărut după revoluție, cu vulturul și iepurașul. Vulturul zbura pe spate și făcea tot felul de scheme in aer și când îl văzu iepurașul îl întrebă care-i baiu. Vulturul ii spune că l-au omorât pe Ceaușescu și că e libertate în toată lumea acum. Atunci iepurașul începu să-și facă de cap până se întâlni cu vulpea care îl cam smotoci pe iepuraș . Așa că Vulturul văzând ce i se întâmplă iepurașului ii spune „Bă! Libertate e aici la noi sus, la voi jos e democrație”

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...