luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEGeorge Simion: Cernăuți este un oraș românesc. Acesta este un adevăr incontestabil

George Simion: Cernăuți este un oraș românesc. Acesta este un adevăr incontestabil

Președintele AUR, George Simion, a declarat că deși acum este o situație specială în Ucraina, reiterează faptul că orașul Cernăuți este un oraș românesc. După război, statul român trebuie să ceară drepturi pentru românii de-acolo.

„Eu am fost acolo, am bătut Basarabia și Bucovina la pas. BUCUREȘTIUL trebuie să ceară drepturi acolo. Este o situație specială dar va trebuie după război să ne batem pentru drepturile românilor.

Eu nu am să mă dezic. Orașul Cernăuți este un oraș românesc. Acesta este un adevăr incontestabil. Asta nu înseamnă că nu respectăm realitățile actuale dar nici să îi abandonăm” a susținut George Simion, președintele AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Declarațiile sale vin în contextul afirmațiilor fostului ministru de externe, Andrei Marga. El a spus recent, că Ucraina se află în frontiere nefirești, iar Kievul ar trebui să cedeze Bucovina României.

Reamintim că Ucraina a intrat în posesia nordului Bucovinei, a Bugeacului și al Ținutului Herța, ca urmare a pactului nazisto-sovietic din 1939. RSS Ucraina se afla atunci în componența URSS.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. In 1878 Romania , la presiunea tarului Alexandru al II-lea, a pierdut Bugeacul (13251 km2) si a primit Dobrogea (15570 km2). In urma tratatului de pace din 1947 Romania a pierdut regiunea Cernauti (8097 km2) dar Republica Moldova a ramas cu Transnistria (4163 km2). Daca facem un calcul pentru perioada 1878-2022, in care includem Romania si Rep. Moldova, s-au pierdut 21348 km2 si s-au castigat 19733 km2. Nu e chiar asa rau.
    In Europa sunt multe zone care au trecut de la o tara la alta, daca fiecare tara ar revendica ce i se pare ca i se cuvine s-ar declansa conflicte nesfarsite.
    Tratatul cu Ucraina din 1997, care include respectarea granitelor actuale, a fost o conditie premergatoare pentru intrarea Romaniei in NATO. Daca acum, dupa ce Rusia a declansat razboi, Romania n-ar fi in NATO, am fi intr-o situatie extrem de neplacuta. Dupa ce s-a semnat acest tratat orice contestare a granitelor, pe langa ca nu ar duce la nici un rezultat, ci doar la incordarea relatiilor diplomatice, ar insemna pierderea increderii partenerilor NATO in Romania.

    Care e solutia ? Unirea cu Republica Moldova. In felul asta Romania recastiga Basarabia si Republica Moldova recastiga Romania 🙂

  2. In sfarsit! Ca pana acum va refereati doar la Basarabia.
    TOATE teritoriile romanesti din est si nord ocupate de sovietici (rusi, ucrainieni sau alte etnii asiatice) trebuie sa revina la Patria Mama România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate