duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATERusia denunţă pericolele pentru generaţiile viitoare: „Decizia SUA de a trimite arme...

Rusia denunţă pericolele pentru generaţiile viitoare: „Decizia SUA de a trimite arme cu uraniu sărăcit la Kiev este un semn clar de lipsă de umanitate”

Ambasada Rusiei în Statele Unite a denunţat miercuri furnizarea de muniţie cu uraniu sărăcit promisă de Washington pentru Kiev, calificând acest viitor ajutor „un semn clar de lipsă de umanitate”: „Decizia administrației SUA de a trimite gloanțe de uraniu sărăcit la Kiev este un semn clar de inumanitate. Evident, Washington-ul, obsedat de ideea de a provoca o «înfrângere strategică» Rusiei, este gata să lupte nu doar până la ultimul ucrainean, ci să pună cruce generațiilor viitoare.”

Ambasada Rusiei în SUA acuză că sunt transferate intenționat arme cu efecte nediscriminatorii, aducând ca exemple alte intervenţii ale americanilor în diverse zone ale globului. „SUA sunt pe deplin conștiente de consecințe: exploziile unor astfel de muniții duc la formarea unui nor radioactiv mișcător. Particule mici de uraniu se instalează în tractul respirator, plămâni, esofag, se acumulează în rinichi și ficat, provoacă cancer și duc la inhibarea funcțiilor întregului organism. Este suficient de corect să aruncăm o privire la «amprenta de uraniu» a americanilor din Irak și Balcani, unde mii de civili au suferit de oncologie.

Această reacţie survine după anunţul Pentagonului privind un ajutor de un miliard de dolari Ucrainei care ar urma să dea un „nou impuls” contraofensivei lansate de Kiev. Partea strict militară a unei sume de 175 milioane de dolari este destinată în special livrării de muniţie de 120 mm care conţine uraniu sărăcit şi este destinată tancurilor de luptă americane Abrams promise Ucrainei. Aceste muniţii capabile să străpungă armurile tancurilor sunt controversate din cauza riscurilor toxice pentru militari şi populaţie, susţine Agerpres.

„Statele Unite transferă în mod deliberat arme cu efecte nediscriminatorii”, a indicat ambasada Rusiei. Potrivit acesteia, Washingtonul „refuză să accepte eşecul aşa-zisei contraofensive a forţelor armate ucrainene” şi este gata să „le facă o cruce generaţiilor viitoare”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. „[…] unde mii de civili au suferit de oncologie.” 🙂 Interesantă formulare jurnalistică.

    Ați ajuns să îi citați pe ruși și să îi denunțați pe eliberatori.

    În apărarea dvs. (cu Democrația nu te tragi de șireturi!): prolificul „Adrian” nu prinde frontispiciul R3M … că s-ar putea să nu se știe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE