joi, mai 23, 2024
ACTUALITATESe doreşte evaluarea psihiatrică a candidaţilor pentru Parlamentul României

Se doreşte evaluarea psihiatrică a candidaţilor pentru Parlamentul României

Un deputat REPER propune evaluarea psihiatrică a candidaţilor la alegerile parlamentare, invocând scandalul făcut de Diana Şoşoacă în Parlament: El afirmă că Şoşoacă „este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar”.

„Azi a fost depusă o iniţiativă legislativă a deputatului partidului REPER, Andrei Lupu, prin care candidaţii la alegerile parlamentare vor trebui să prezinte certificate medico-legale psihiatrice prin care – potrivit expunerii de motive – „ne asigurăm că persoanele care deţin funcţii de putere şi iau decizii care afectează societatea în ansamblu sunt capabile să îi reprezinte pe alţii în mod raţional”, anunţă marţi REPER, potrivit HotNews.

„Am iniţiat astăzi o lege prin care vor putea fi aleşi membri ai Parlamentului doar cei pentru care un medic garantează anterior că sunt în deplinătatea capacităţilor mintale”, susţine Andrei Lupu, deputat REPER.

În expunerea de motive iniţiatorul arată că „tulburările psihice grave pot influenţa judecata şi capacitatea de a lua decizii informate şi echilibrate, iar evaluarea psihiatrică a candidaţilor ar putea contribui la eliminarea celor care ar putea fi vulnerabili în ceea ce priveşte starea lor mintală şi care ar putea fi susceptibili de a lua decizii neadecvate sau nepotrivite în cadrul funcţiei parlamentare”.

„Ieri în Parlament nu am asistat doar la o criză de nervi, ci la o isterie necontrolată din partea Dianei Şoşoacă. Nimic din ceea ce face aceasta doamnă nu are legatură cu comportamentul normal al unei persoane, nu este o manifestare politică şi nici un act de opoziţie. Este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar”, spune Andrei Lupu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrerupt, luni, în timp de făcea declaraţii pe holurile Parlamentului de către senatoarea independentă Diana Şoşoacă, care a început să facă scandal. „Sunteţi o mincinoasă ordinară”, a replicat Ciolacu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Ar trebui evaluare psihiatrică (corectă şi indepententă, nu la vrăjeală!) şi a candidaţilor pentru:
    Preşedinte & Guvern (miniştri)

  2. Analiza psihiatrica a candidatilor este facuta de alegatori nu de medici. Parlamentul e oglinda tarii. Nu decide un reper care categorii pot fi alese si care nu. Daca nu iti convine ce e in parlament poti sa iti dai demisia mai reperule! Cei care au ales-o stiau bine de ce au ales-o, asa ca vezi de oalele tale sparte mai ciob de reper!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE