marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVIDEO | George Simion (AUR): Avem rezerve de cărbune pentru 200 de...

VIDEO | George Simion (AUR): Avem rezerve de cărbune pentru 200 de ani. Ca să nu intrăm în iarnă falimentari, trebuie pusă pe roate mina de la Roșia, CEO Oltenia, Termo Mintia, toată industria energetică românească

Președintele AUR, George Simion, spune că România are rezerve de cărbune pentru următorii 200 de ani, dar Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu, vrea să folosim panouri solare pentru energie.

Simion a făcut aceste afirmații la cariera Roșia, din județul Gorj. Această carieră a fost închisă recent, la presiunile unuia dintre liderii USR, Octavian Berceanu.

„Aici, la Roșia, este cea mai mare carieră de cărbune din toată Europa, iar în spate este termocentrala de la Rovinari, care funcționa cu lignitul de-aici. Așa ne-a lăsat Dumnezeu cu cărbune, mai avem cărbune pentru 200 de ani, însă hoțul Virgil face o asociere absolut dăunătoare pentru statul român, între CEO Oltenia și OMV Petrom și o altă companie. 55% dintre acțiuni aparțin OMV Petrom.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Atâta poate el: panouri solare peste halderele de steril. Iar între timp, această carieră este închisă, cu utilajele dezafectate, cu minerii care o să înceapă și aceștia să plece peste hotare.

Aceste zăcăminte naturale zac nefolosite pentru că cei USR au făcut reclamație ca să se închidă cariera de la Roșia. Mâine este proces la Curtea de Apel, în care se contestă această închidere”, a spus Simion.

Liderul AUR a încheiat afirmând că e nevoie ca România să-și repornească toată industria energetică, inclusiv prin redeschiderea carierei Roșia și a termocentralei Mintia.

„Soluții există, nu putem închide de tot cărbunele ca sursă de energie: ca să nu intrăm în această iarnă falimentari, trebuie pusă pe roate mina de la Roșia, CEO Oltenia, Termo Mintia, toată industria energetică românească”, a concluzionat George Simion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Pe cine intereseaza ca avem carbune ca nu avem bani sa luam mici 🙂

    Si la 9 lei MC/Gaz si 2 Lei kw de curent. Sa ne vedem cu bine la anul.

    Nu mai conteaza cine zice ce zice vorba aia “The winter is coming”

  2. gargaragiul tomnatec daca ar ajunge in locul lui virgil ala, ar face la fel sau chiar mai rau. Daca era baiat serios se vedea pana acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE