duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEOctavian Berceanu, candidat la șefia USR, s-a dus cu POLIȚIA să închidă...

Octavian Berceanu, candidat la șefia USR, s-a dus cu POLIȚIA să închidă cea mai mare carieră a Complexului Energetic Oltenia. Un jurnalist gorjean îl acuză: cât a fost șeful Gărzii de Mediu a ignorat adevăratele nenorociri de mediu din județ

Octavian Berceanu, unul dintre candidații la șefia USR, s-a dus la Cariera Roșia, cea mai mare exploatare a Complexului Energetic Oltenia, să reclame faptul că unitatea funcționează ilegal.

El a sesizat Garda de Mediu Gorj și a făcut plângere penală împotriva companiei energetice, acuzând faptul că nu există aviz de mediu pentru Cariera Roșia. Fostul comisar șef al Gărzii de Mediu a venit însoțit de un senator USR, de Dâmbovița, Dragoș Popescu și o avocată. Berceanu a transmis live momentul în care a sunat la 112, să ceară poliției să vină la fața locului și să sesizeze Garda de Mediu, scrie Presa fără Stăpâni.

„Sunt la Cariera Roșia din Gorj căreia, in urma deciziei Tribunalului București din 17.06.2022, i-a fost suspendata activitatea cu titlul executoriu. Am chemat politia pentru constatarea faptei de continuare a activității contrar deciziei, fapta care constituie infracțiune”, a anunțat fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, pa Facebook.

După aproximativ o oră, Octavian Berceanu a revenit cu o nouă postare. „Tocmai am fost la Politia Romana si am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022”, a transmis fostul ministru, pe pagina de socializare.

Berceanu a invocat o hotărâre a Tribunalului București, pronunțată în 17 iunie 2022, în urma unei acțiuni înaintate de Asociația de Mediu Bankwatch, împotriva extinderii Carierei Roșia.

Asociația de mediu „Bankwatch” este unul dintre cei mai virulenți luptători împotriva dezvoltării capacităților energetice ale României. Bankwatch este „artizanul” închiderii hidrocentralelor de pe Jiu, care sunt realizate în proporție de 90%.

De altfel, după ce Parlamentul a adoptat o lege privind finalizarea lucrărilor la aceste hidrocentrale, USR a contestat-o și a blocat-o la Curtea Constituțională.

Bankwatch este un ONG finanțat de Ministerul mediului din Germania.

În ceea ce-l privește pe Octavian Popescu, jurnalistul gorjean Narcis Daju arată că fostul șef de la garda de mediu nu a dat doi bani pe rezolvarea problemelor grave de mediu din județ, deși i s-au adus la cunoștință.

„Astăzi, useristul Octavian Berceanu a venit in Gorj si a cerut închiderea celei mai mari cariere a Complexului Energetic Oltenia: Roșia.
Berceanu e fost șef al Gărzii Naționale de Mediu și activist de mediu, la bază.
Va asigur ca el știe foarte clar ca in Gorj, mai urgenta decât închiderea carierelor de cărbune, pentru apărarea mediului, sunt altele:
– depozitul ilegal de gunoaie al POLARIS MEDIU de la Bârsești
– depozitul ilegal de gunoaie al NEW NCR RECICLARE de la Bălești
– fermele ilegale de pui ale AVICARVIL, din jurul Târgu Jiului.
Cat timp a condus Garda Națională de Mediu, i-am prezentat personal dovezi despre aceste nenorociri, a spus ca vine în Gorj sa le vadă si n-a venit.
Dacă era de buna credință si-i păsa de mediu, Berceanu se ducea azi sa vadă ce e la Bârsești, la Bălești si la Dănești, după ce și-a făcut numărul la cariera Roșia.
Din păcate, durerea lui Berceanu, în Gorj, pare sa fie doar carierele de cărbune ale statului.
De pilda, si la Cătunele, fratele primarului Tuila deține o cariera privata ilegala de cărbune, a defrișat ilegal zeci de hectare de pădure, Berceanu știe aceste lucruri, dar nu-l apasă”, a scris Daju.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

    • Uita-te in ograda ta! Acolo sunt cei care submineaza economia tarii de 32 de ani si raspund penal doar cei care sunt de partea cealalta a baricadei, doar ca nu fac parte din Gruparea Mafiota psd din care fac parte si judecatorii corupti de la Gorj!

  1. Băi, dar minerii ăia nu știu să bată decât studenți? ONG-ul ăla nu poate fi târât prin tribunale pentru tentativă de subminare a economiei naționale? Chiar așa, orice ciocoflender poate dārâma o țară?

    • Au ordin de la penalii psd! Mergi la RAR cu o rabla lovita, parbrizul spart, farurile la fel, frane legate cu sarma, poluare peate limitele admise. Apoi circula cu ea fara sa o inmatriculezi ca RAR nu ti-a dat voie sa circuli cu ea. Cand te opreste politia, fa scandal, ca de asta sunteti in stare voi, hauristopsdistii! In cate secunde te salta politia si cate dosare penale iti deschide? Daca infractorii tai din psd respectau legea, nu le inchidea GNM GORJ nicio cariera nici in2017 si nici acum! Legea mediului spune o chestie. Tu o incalci. Te reclama cineva. Esti sanctionat. E vina aluia care a facut reclamatia, a celor care te-au sanctionat ca ai incalcat legea sau a ta ca ai comis contraventia sau, dupa caz (ca in cazul de fata), infractiunea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate