luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIFranța | Zeci de biserici sunt transformate anual în locuințe, discoteci, restaurante,...

Franța | Zeci de biserici sunt transformate anual în locuințe, discoteci, restaurante, muzee ori teatre. Altele sunt distruse din lipsă de întreținere / Au explodat cazurile de incest

Starea bisericilor din Franța este jalnică, câteva zeci schimbându-și destinația în fiecare an, iar altele se degradează din cauza lipsei de fonduri, relevă o statistică publicată de către RFI.

Din cauza acestei situații, până și secularul președinte Emmanuel Macron dorește să investească în salvarea patrimoniului religios al țării.

Stephane Bern, un franez cunoscut pentru susținerea cauzei patrimoniului cultural francez, afirmă că „francezii observă că sunt construite moschei în Franța în timp ce sunt distruse bisericile. Patrimoniul permite o reconciliere a istoriei, fără nicio isterie”.

Conform RFI, între 2 și 7 biserici catolice sunt distruse, efectiv, anual, deoarece nu mai există bani pentru întreținerea lor. În mare parte sunt biserici de secol XIX ori XX.

De cealaltă parte, doar 3 biserici sunt construite tot la 2 ani.

În 2022, 87 de biserici au fost transformate în spații cu altă destinație decât cea spirituală, precizează RFI.

Conform datelor disponibile în 2021, 47% dintre francezi se declară romano-catolici, în timp ce 33% se declară atei. Islamul este religia a 4%, în timp ce protestații sunt doar 2%.

Crește numărul relațiilor incestuoase

În altă ordine de idei, Guvernul francez a lansat o campanie de „conștientizare” cu privire la problema incestului, notează RFI.

Fenomenul a explodat în Hexagon, victimă căzundu-i peste 160.000 de copii.

„Trebuie să ascultăm, trebuie să luăm în serios un copil care ne spune ceea ce s-a întâmplat. Un copil trebuie să aibă garanția că dacă va dezvălui violențele la care a fost supus, adultul care îl va asculta, îl va crede și îl va proteja. Este obligatoriu acest lucru. În caz contrar, avem de a face cu o complicitate pasivă cu agresorul. Societatea trebuie să fie pusă față în față cu realitatea: 160.000 de copii suferă de violențe sexuale, an de an”, a spus Edouard Durant, președintele Comisiei Independente privind incestul și violențele sexuale produse în copilărie.

n cazul unui incest parental, comisia cere suspendarea autorității parentale, a dreptului la vizită și la găzduire a părintelui urmărit pentru viol ori pentru agresiune sexuală săvârșită asupra propriului copil. Iar odată ce părintele este condamnat pentru incest, comisia cere să îi fie retrasă complet autoritatea parentală.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. apropos,cf. ultimei legi radiodifuzorii cica trebuie sa afiseze avertizarea ca “actul secsual…constituie viol”:
  1.doar DUPA 1 ianuarie 2024, avertismentul e o minciuna,prevederile nu sint inca in vigoare
  2.presupunem ca radiodifuzorii sint despagubiti pentru OBLIGATIA impusa: intelegem deci ca e doar o alta forma de MITA data tembeliziunilor,
  3.ultimii veniti pe lista-nashuTV,cei mai puri dintre jegoshi,
  ca sa le-o spunem clar!

 2. 1.biserica catolica e pagana.2.”incestul” nu a fost incriminat niciodata in franta (dupa napoleon),notiunea apare doar in cazul violului in familie;in italia incestul nu se pedepseste decat daca provoaca scandal public;la scandinavici-asa a aparut barnevernetu,din inceste handicapati si datorie sociala:asta v-o spune shtoalfa ambasadoarea care “ne tachina” cu postari injurioase? in general e doar treaba ta ca pleci din Romania si ajungi intr-o tzara unde apuci sa afli si sa constati…..ca aia vor sa regulezE/regulezi SI COPIII ALTORA!

 3. Franța implodează in numele secularismului, socialismului și elgibitismului….

  Asta să-i spuneți și lui Cacahagi care incă idolatrizează o Franță care NU mai există decât in manualele lui de istorie.

  Intre timp, spuneți-le și useriștilor că progresismul nu duce la utopia veselă cu burta plină și sex pe toate părțile – ci duce fix la colonizarea musulmană. au deja aproape 10 milioane de migranți la origine, din care 8 milioane sunt musulmani. Ș ie doar inceputul. Matematic vorbind, in 2 decenii musulmanii se dublează și francezii scad demografic.

  O să avem cam 20 de milioane musulmani fanatici si 40 de milioane francezi abulici… Adică o să fie altă țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate