Kira Hagi s-a născut în Barcelona şi-a trăit o parte a copilăriei în Istanbul. Ulterior, fiica lui Gică Hagi studiat actoria în Statele Unite ale Americii. Deși putea străluci în orice țară a lumii, ea a ales România, conform Observator News.
Kira Hagi: Când am fost plecată din ţară m-am simţit dezrădăcinată de tot ce ştiu. Dorul de ţară, dorul de familie. Dorul de tot ce ştiu eu. Mi se pare important în viaţa ta să ai o dezrădăcinare, ca să înţelegi importanţa rădăcinilor tale.
Reporter: Ce le datorezi părinţilor?
Kira Hagi: Sfaturile lor. Dar şi de la părinţi, şi de la bunici. Bunicii sunt cei mai drăguţi, au cele mai vechi sfaturi, dar ce îmi spun bunicii întotdeauna e să nu-mi fie frică de nimic. Pur si simplu să am credinţă
Bunicii Kirei au mers alături de ea la Brașov, unde va juca în premieră “Sistemul perfect”, o piesă care a ridicat sala în picioare în Bucureşti.
Kira Hagi: Bunicii înseamnă moştenire, suflet, tradiţie, istorie.
Bunica: Ce înseamnă Kira pentru noi? Bucurie, în primul rând, că am crescut-o.
Bunicul: Noi, acum, la vârsta noastră, culegem roadele după nepoţi. Kira ne-a scos în lume, Ianis la fel. Şi sunt mândru că şi-a ales această cale. Arta.
Kira Hagi: La premiera din Bucureşti m-au surprins părinţii. Am fost atât de încântată încât am sărit în braţele lor. Tata a fost primul.
Kira Hagi, actriță în filmul „Între chin și amin“
Pentru o generaţie şi pentru o vreme, ea a fost cunoscută drept fiica lui Hagi. De acasă a primit numele. Prenumele şi l-a făcut singură cunoscută. Kira şi-a construit drumul spre inima publicului, cu fiecare rol jucat.
Pe scenă a fost prinţesă, pe marele ecran victima unui sistem teribil, în filmul „Între chin și amin“
Kira Hagi: Nu ştim multe lucruri despre istoria noastră, dar e important să vorbim despre ea, pentru a nu repeta greşelile din trecut.
Pe micile ecrane e Mira din serialul Lia, în atelierul de pictură – artista care se exprimă în culori. Acasă, e simplu, Kira.
Kira Hagi: Am primit şi un sfat foarte bun de la ai mei. Mi-au spus că supărarea trebuie să dureze 24 de ore. Şi după aceea, o iei de la capăt. Adică în fiecare zi o iei de la zero.
Kira Hagi a crescut într-o familie de machidoni, unde tradiția e sfântă
Kira a vorbit despre amintirile pe care le are acasă de când era mică și care o țin ancorată în rădăcinile ancestrale.
Kira Hagi: Şi sarmalele, şi cozonacul. Şi melodiile noastre tradiţionale, şi datina, şi de toate. În copilărie, vai, iarna când venea iarna, mirosul de iarnă, de frig. Frigul nu miroase, dar pentru mine când eram copil frigul mirosea. Toţi nepoţii o ajutau puţin pe bunica să facă majoritatea mâncărurilor pentru Crăciun, dar în ultimii ani am încercat şi eu să fac câte un cozonac, o pită. De Crăciun, de obicei încercăm să ne adunăm cu toţii
Reporter: Ţi-ai luat vreodată mustrare sau ai fost pedepsită pentru ceva ce nu ai făcut şi făcea fratele tău?
Kira Hagi: Dau din casă, da, normal
Reporter: Tu-l acopereai pe el sau invers?
Kira Hagi: Amândoi