vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEFranța | Premierul anunță numirea unui ambasador special pentru promovarea LGBT în...

Franța | Premierul anunță numirea unui ambasador special pentru promovarea LGBT în lume

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la de criminalizarea homosexualității în Codul Penal francez, Guvernul de la Paris a luat decizia de a înființa postul de ambasador special pentru promovarea LGBT în lume, scrie Le Monde.

Anunțul a fost făcut de către premierul Elizabeth Borne (foto stânga). Ea a spus că Guvernul său va pune la bătaie trei milioane de euro pentru a crea zece noi centre pentru persoanele LGBT în Franța.

„Bătălia mentalităților nu a fost câștigată, încă”, a zis Borne, joi, în timp ce vizita un centru dedicat LGBT de la Orleans.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul a anunțat că Guvernul va pune la dispoziție trei milioane de euro, pentru a se crea încă zece astfel de centre, față de cele 35 deja existente. Obiectivul este ca fiecare regiune a Franței să aibă câte două centre.

În ceea ce privește ambasadorul special pentru promovarea drepturilor LGBT, rolul acestuia va fi să „coordoneze acțiunile Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe pentru protejarea împotriva discriminării și promovarea drepturilor LGBT cu vocea Franței”, a explicat ea. În particular, noul ambasador va „apără decriminalizarea universală a homosexualității și a identității de gen”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate