ACTUALITATEFOTO | Prima zi din noua realitate: contribuabili înghesuiți la ușă, în...

FOTO | Prima zi din noua realitate: contribuabili înghesuiți la ușă, în frig, în fața instituțiilor statului. Banii lor sunt acceptați și fără certificat verde

De luni 25 octombrie, de la ora 00:00, au intrat în vigoare noile restricții impuse de Guvernul interimar, condus de premierul demis Florin Cîțu.

Printre altele, noile decizii împart cetățenii în contribuabili cu drepturi depline și contribuabili ale căror drepturi se suspendă.

Practic, pentru a intra în instituțiile statului pe care îl finanțează prin taxe și impozite, cetățenii sunt obligați să dețină un certificat verde.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Situația a generat situații precum cele surprinse de un cititor R3media, în fața sediului ANAF Gorj. Cetățenii stau înghesuiți, la coadă, în fața intrării, iar câte-un angajat plătit din bani colectați de la cetățeni – deci și ai lor – iese din când în când și întreabă cu ce probleme au venit.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un jandarm verifică documentele și cei care prezintă certificatul verde sunt admiși înăuntru.

Data de 25 coincide și cu ultima zi în care contribuabilii pot plăti taxele aferente lunii anterioare, așa că este de așteptat ca situația să se aglomereze și mai mult.

Despre respectarea „distanțării sociale” nici nu mai poate fi vorba.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...