ACTUALITATEUcraina | Un protest împotriva vaccinării a blocat centrul Kievului

Ucraina | Un protest împotriva vaccinării a blocat centrul Kievului

Câteva mii de persoane au demonstrat miercuri în centrul Kievului, blocând circulația în centrul orașului, pentru a protesta împotriva unor restricții și a vaccinării obligatorii, informează Reuters.

Vaccinarea a devenit obligatorie pentru o parte dintre angajații de la stat și în zonele „roșii”, precum Kiev, doar cei vaccinați sau cu un test negativ, pot intra în restaurante, săli de sport sau transportul în comun.

Protestatarii, mulți dintre ei tineri, aveau bannere cu mesaje precum „Spuneți NU pașapoartelor Covid”, „Protejați copiii” sau „Spuneți NU genocidului Covid”.

Ucraina are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa și se chinuie să-i convingă pe scepticii săi cetățeni să se inoculeze.

„Aceste mitinguri, precum cel de azi, cu apeluri la nevaccinare, sunt în opinia mea, o bătaie de joc la adresa doctorilor și a familiilor care și-au pierdut rudele din cauza coronavirusului”, a spus Ministrul Sănătății, Viktor Liașco, la o conferință de presă.

Parlamentul de la Kiev a criminalizat utilizarea și fabricarea de certificate false de vaccinare Covid, ofensa fiind pedepsibilă cu maximum trei ani de închisoare și o amendă de până la 6.000 de dolari, echivalent în moneda locală.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...