ACTUALITATECNSU a aprobat noile restricții: interzicerea circulației noaptea, masca obligatorie peste tot,...

CNSU a aprobat noile restricții: interzicerea circulației noaptea, masca obligatorie peste tot, interzicerea evenimentelor, acces la activități permis doar cu permis verde

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul pandemiei de COVID-19, între acestea fiind interzicerea circulației pe timpul nopții, închiderea barurilor și cluburilor, interzicerea organizării de evenimente private și spectacole, conform news.ro.

Accesul la toate activitățile va fi permis, pentru 30 de zile, doar celor vaccinați sau trecuți prin boală. Alte măsuri vizează munca de acasă și obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, inclusiv dacă suntem singuri pe stradă sau la locul de muncă.

„Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale, asta lasă la un loc farmaciile, magazinele alimentare, asta se face numai folosind certificatul verde pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Pentru magazinele esențiale, se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat verde, în rest se intră pe certificat verde persoane vaccinate sau trecute prin boală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La intrare la clădirile publice, în clădirile publice, în clădirile oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru vaccinat sau trecut prin boală sau testat pentru toți care sunt din afara sistemului, care nu lucrează în clădirea respectivă, adică vizitatori, trebuie să prezinte certificatul, asta la nivelul clădirilor publice.

La nivelul clădirilor private, pentru clădirile care sunt cu peste 50 de persoane, atunci se va prezenta la fel certificatul verde pentru vaccinați, trecuți prin boală sau testați. Pentru introducerea acelorași reguli angajaților din clădirile respective, aici nu se poate acest lucru să se realizeze prin hotărâre de Guvern și va fi realizat prin propunere legislativă, fiind din ce am înțeles trimisă deja la Parlament”, a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

Declarațiile integrale și întrebările reporterilor pot fi urmărite mai jos:

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. NECONSTITUTIONAL! CINE INTERZICE ACCESUL PERSOANELOR CU “DOVADA SANATATII” IN INSTITUTIILE PUBLICE SE FACE VINOVAT DE INFRACTIUNEA DE ABUZ IN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PERSOANELOR! ROMANIA TREZESTE-TE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate