miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE | MAE își asumă să promoveze pe plan internațional „drepturile LGBT”,...

EXCLUSIVITATE | MAE își asumă să promoveze pe plan internațional „drepturile LGBT”, inclusiv în rândul minorilor, fără acord parental | DOCUMENT

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un răspuns pentru R3media, că Ambasada României de la Budapesta a primit „instrucțiuni” de la București, astfel încât să se alăture demersului Ambasadei SUA de a condamna Ungaria pentru „legile și retorica politică, venită în contradicție cu principiile non-discriminării, legilor internaționale privind drepturile omului” și care „contribuie la stigmatizarea comunității LGBTQI+”.

În documentul trimis R3media de către Direcția Purtător de Cuvânt și Relații cu Mass-media, dar nesemnat sau asumat de vreo persoană, MAE mai afirmă că prin semnarea documentului respectiv, „se reiterează atașamentul părții române față de principiul nediscriminării, faţă de interzicerea tratamentelor inumane sau degradante și respectarea integrității fizice a fiecărui individ, în conformitate cu obligațiile asumate de România ca stat parte la Pactul ONU Internațional relativ la Drepturile Civile și Politice, la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale”.

Mai departe, MAE invocă statutul de membru UE al României, „uniune întemeiată pe valorile respectării demnității umane, libertății, democrației, egalității, statului de drept, precum și pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților”.

În continuare, MAE afirmă că statul român „protejează și promovează drepturile omului, în plan intern și internațional, condamnând încălcarea acestora”. În opinia MAE, acțiunea sa este motivată de „caracterul democratic al societății românești, care trebuie să fie caracterizată prin pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate”.

La întrebările R3media, „Care sunt „legile și retorica” din Ungaria care contribuie la „stigmatizarea comunității LGBTQ”, la care face referire declarația semnată de reprezentanții statului român? și „Care sunt, cu exactitate, „legile și politicile” din Ungaria care „discriminează împotriva drepturilor LGBTQ”, așa cum este menționat în declarația respectivă?”, ministerul condus de Luminița Odobescu, a confirmat că este vorba despre Legea 79 pentru protecția minorilor adoptată de Ungaria, în 2021.

Pentru conformitate, legea în cauză are denumirea întreagă, astfel: „ Legea LXXIX/2021 pentru acțiuni mai stricte împotriva pedofililor și modificarea unor legi pentru protecția copiilor”.

MAE se ferește să-i spună pe nume, limitându-se să menționeze că este vorba despre „Legea nr. LXXIX pentru modificarea și completarea anumitor acte normative pentru protecția copiilor”.

În document, MAE ne trimite către Opinia DL-AD(2021)050 a Comisiei de la Veneția despre această lege, dar și despre procesul pe care Comisia Europeană l-a intentat Ungariei pe această temă. Ursula von der Leyen consideră că Budapesta încalcă normele europene prin acest act normativ.

MAE apără „dreptul” de a vorbi copiilor despre homosexualitate și transgenderism fără acordul părinților

Ce prevede, în realitate acest act normativ?

Pe scurt, legea prevede ca nicio instituție sau organizație care desfășoară activități publice să nu difuzeze sau să prezinte minorilor conținut care propagă sau portretizează „divergența dintre identitatea de sine și sexul desemnat la naștere”, „schimbarea sexului” sau „homosexualitatea”.

Cu alte cuvinte, în Ungaria este interzis să vorbești copiilor despre homosexualitate, schimbarea de sex sau de gen, transgenderism, fără acordul părinților. O poziție de bun simț, care este împărtășită și de majoritatea părinților români. Acest lucru s-a observat din eșuarea numeroaselor tentative de a impune educația sexuală în școli, fără acord parental. Ultima tentativă de acest gen a fost respinsă de Parlament în 2022.

Ceea ce nu spune, MAE, este că în conformitate cu Constituția României, art. 29, (6): „Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine”.

Cu alte cuvinte, MAE condamnă Ungaria pentru că pune în practică un principiu menționat și-n legea supremă de funcționare a statului român. Poate MAE să promoveze în afara țării puncte de vedere care contravin Constituției României?

Ce înseamnă răspunsul MAE

Ministerul condus(?) de Luminița Odobescu consideră că dreptul părinților de a decide la ce se uită, ce ascultă copiii lor pe subiecte intime precum sexualitatea, încalcă drepturile homosexualilor, lesbienelor, etc. Mai precis, faptul că statul ungar a stabilit că activiștii LGBT nu pot vorbi copiilor decât cu acordul părinților constituie „stigmatizarea comunității LGBTQ”, precum și „discriminarea împotriva drepturilor LGBTQ”.

Mai rău, dacă e să ne luăm după răspunsul MAE, această lege de protecție a minorilor – bazată pe un principiu înscris și-n Constituția României – ar constitui încălcarea „principiului nediscriminării, faţă de interzicerea tratamentelor inumane sau degradante și respectarea integrității fizice a fiecărui individ”. Iar MAE își asumă să promoveze activismul LGBT în rândul minorilor, în lume.

„Ca membru al comunității internaționale, ca stat parte la instrumentele convenționale la nivel universal și regional, având în vedere caracterul democratic al societății românești, care trebuie să fie caracterizată prin pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate, statul român respectă, protejează și promovează drepturile omului, în plan intern și internațional, condamnând încălcarea acestora”, după cum precizează documentul.

De remarcat este că în 2021, când 16 state UE au semnat o scrisoare împotriva Ungariei pe tema acestei legi, România nu s-a aflat printre semnatari.

Joi, 27 iulie, 28 de state plus Comisia Europeană au remis o scrisoare prin care cer României să recunoască existența unei căsătorii între persoane de același sex și legalizarea transgenderismului.

Titularul MAE, Luminița Odobescu, a fost consilierul președintelui Klaus Iohannis. Fostul ministru de externe, Bogdan Aurescu, i-a luat locul în această poziție, după numirea ei la MAE.

Articol la care au contribuit Radu Ursan, Virgil Șerban

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

 1. La MAE daca nu esti idiot util nu poti fi numit ministru. Cine draq e ministru acolo? Credeam cu totii ca mai prost decit Aurescu nu poate exista

 2. cum a aparat Romania drepturile omului si libertatile fundamentale in asa zisa pandemie, cand ieseai din casa doar cu declaratie, purtai botnita sau erai luat cu pulanul, nu aveai voie la biserica, Lumina Sfanta te putea infecta, guvernul a intervenit pentru modificarea Sfintelor Taine (impartasirea cu lingurite de plastic), si noroc cu rata modesta de vaccinare si coroborat cu inceperea razboiului in ucraina, caci si azi eram sicanati? Deci, dupa tot ce au facut 3 ani de zile, mai au tupeul sa vorbeasca de drepturi si libertati, dar doar pt gaiiy

 3. Astia sunt idioti. sunt atatea probleme in lume si ei se ocupa cu promovarea drepturile LGBT. Din ce subspecie fac parte aceste vietuitoare?

 4. Ocupantul isi impune valorile, asa e dintotdeauna. Prea i-am dorit pe americani, precum si modelul lor de viata. Acum suportam consecintele extremei noastre superficialitati. Poate numai asa este posibila trezirea si asumarea opozitiei fatise fata de ideologia ocupantului.

 5. Aceeasi abordare in limba de lemn o regasiti in orice corporatie.

  Ea ascunde:
  – fie lasitatea ascunsa sub masca unui asa-zis bine, o spalare pe maini eleganta
  – fie prostia: oamenii astia chiar nu disting nuantele

  In ambele situatii e o dezicere de ai tai, o tradare, o vanzare a sufletului.

  Deja mi-e greata de textele astea cu “democratie si pluralism”. Le vor face uitate pe cele din comunism, le vor inlocui cu brio…

  Facusem un experiment in firma impreuna cu niste colegi. Am dat mai multi mesaj in privat catre conducere pe tema unor subiecte din astea incorecte politic. Desi solicitarile au fost formulate diferit, am primit acelasi raspuns sablon, cu copy-paste, fara vreo nuanta schitata sau vreo incercare de comunicare reala.

  Suflete moarte…roboti programati sa execute…
  Sau idioti utili…

 6. Acești paraziți sunt corigenți.

  Nu și-au indeplinit misiunea lor, pentru care au fost votați și sunt plătiți.

  România aproape că nu există ca subiect de politică internațională – suntem o colonie oricum ai intoarce-o, se vede din faptul că politicienii votați de poporul suveran implementează agende total străine de interesul național – aici fac lobby pentru minoritatea absolută a obsedaților sexuali care apără dreptul de a mutila genital pruncii cu disforie de gen.

  In Schengen nu am fost lăsați pentru că aceste slugi cu Iohannis, Aurescu și alde Baconschi din porcul diplomatic NU au curajul să lupte și să lovească interesele austriece până ce ne admit in Schengen. Nu sunt luptători, nu luptă pentru itneresul nostru. Ei iși iau salariul și sunt mangaiați pe creștet de ambasadele care se pișă pe noi.

  Această politică LGBTQ este aberantă și nu poate ascunde faptul că slugoii ăștia nu iși reprezintă poporul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate