ACTUALITATEDeputații au decis: orele de educație sanitară se țin indiferent de numărul...

Deputații au decis: orele de educație sanitară se țin indiferent de numărul părinților care și-au dat acordul

Orele de educație sanitară se vor susține indiferent de numărul părinților care și-au dat acordul, a decis Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților, informează DC News.

Astfel, elevii pot participa la aceste cursuri, dacă părinții lor au semnat că sunt de acord. Orele vor fi introduse în programa școlară pentru toate clasele.

Reprezentanții Comisiei pentru Muncă au respins cererea de reexaminare a proiectului de lege transmisă de preşedintele Klaus Iohannis. Ei susțin că toți copiii au dreptul la această formă de educație. Prin urmare, nu ar fi utilă o separare a celor care pot participa.

„Ora se desfășoară cu cei care doresc, indiferent de numărul lor. Se face cursul respectiv, pentru că acei copii au dreptul la educaţie. Nu trebuie ca o majoritate să fie de acord pentru ca ora să se ţină, există majoritate doar la Parlament”, a declarat Adrian Solomon, președintele Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Proiectul de lege urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Cursurile vor fi predate de învățătoare, respectiv de diriginte. La acestea, elevii vor învăța noțiuni de bază despre prevenirea bolilor, igiena corpului. În vară, deputații au avut discuții aprinse pe tema diferenței dintre „educație sanitară” și „educație sexuală”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a cerut explicații suplimentare Ministerului Educației despre  introducerea educației sexuale în școli. Reprezentanții formațiunii politice  au susținut că este un demers „neștiințific”, de impunere a educației sexuale.

Într-un final, s-a decis schimbarea denumirii, de la „educație sexuală” la „educație pentru viață”, iar susținerea acestor cursuri se va face tot cu acordul părinților. Disciplina va fi introdusă în programa școlară începând cu anul școlar 2022-2023.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate