sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEMinistrul Apărării, Vasile Dîncu: Toate datele noastre ne spun că Vladimir Putin...

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Toate datele noastre ne spun că Vladimir Putin nu se va opri neapărat la această operaţiune

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă, joi seară, că toate datele arată că Vladimir Putin nu se va limita la operațiunea din Ucraina, dar consideră că „nu are resurse să încerce să deschidă un război cu NATO”. Dorinţa lui Putin este, potrivit ministrului, de a reface URSS, dar foarte puţini din Rusia îl mai susţin, informează News.ro.

„Nu ştie nimeni foarte sigur, dar eu cred că foarte mulţi analişti şi chiar politicieni cad în capcana lui Vladimir Putin. El comunică nişte lucruri şi niciodată nu se ţine de ele. A spus că se întoarce, că îi ajută doar pe cei din zonele din Donbas, care s-au revoltat şi cer autonomie. Nu s-a întors. A zis că se întoarce din zona graniţei de nord. Nu s-a întors. A zis că soldaţii care se află în Belarus nu vor intra niciodată pentru că sunt într-o simplă aplicaţie şi prietenie cu Belarusul. Au intrat”, a afirmat ministrul.

Dîncu crede că Putin „încearcă să se folosească de diplomaţi şi de oamenii de bună credinţă care îl ascultă pe el ca fiind şeful acelei operaţiuni, spunând întotdeauna ce nu va face”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Eu cred – şi toate datele noastre ne spun că Vladimir Putin nu se va opri neapărat la această operaţiune – pentru că vrea ca să îşi consolideze acel vis al lui de a reface URSS (…) asta este obsesia pe care o are Vladimir Putin acum”, a mai afirmat ministrul Apărării.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dîncu nu crede, însă, că preşedintele rus are resurse pentru a deschide un război cu NATO.

„Nu are resurse ca să poate face – chiar dacă fantazează foarte mult sau chiar dacă a intrat într-o spirală a unei utopii care nu mai are raţionalitate – nu are resurse pentru ca să încerce să deschidă un război cu NATO. De aceea, apelează, după părerea mea – şi asta este o modalitate jalnică de a face şi politică şi război – la ceceni ca să sperie, apelează la Lukaşenko (…) apelează la mintea micuţilor, a copiilor de la şcoală. Nu cred că e o chestiune pe termen lung, e o chestiune că simte, de fapt, că nu mai are pe nimeni în Rusia care să îl sprijine”, a mai afirmat ministrul.

Acesta spune că societatea civilă din Rusia a început să se organizeze împotriva războiului.

„Am văzut grupuri de 7.000 de oameni de știință care încep să semneze că războiul trebuie oprit şi alte grupuri care se activează. Începe să lucreze mai degrabă cu cei bătrâni, cu cei nostalgici, care trăiesc prost şi cărora încearcă să le dea o explicaţie pentru ceea ce se întâmplă”, a mai declarat Dîncu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Dancule, nu ne bagati in ceva in care nu vrem sa intram….
    Sa nu ramai in istorie drept calau…

    Iar se bat altii pe teritoriile noastre.

    ”ne vom lupta cu Rusia pana la ultimul roman, zice Biden….”

  2. un guvern care 2 ani de zile a desfasurat o operatiune de genocid imporriva propriului popor are pretentia sa mai fie luat in seama de oameni. Suntem la cel mai de jos nivel al istoriei si inca nu am atins minimul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE