EDUCAȚIEGuvernul aprobă măsurile bugetare pentru 2021. Creșterile salariale din învățământ se amână,...

Guvernul aprobă măsurile bugetare pentru 2021. Creșterile salariale din învățământ se amână, salariile bugetarilor se plafonează

Guvernul se reuneşte, miercuri, în şedinţă pentru a adopta o serie de măsuri bugetare pentru 2021, printre care plafonarea veniturile bugetarilor sau amânarea creșterilor salariale din învățământ.

Măsurile fiscal-bugetare sunt cuprinse într-o Ordonanță de urgență ce urmează să fie aprobată în ședința de miercuri.

După cum a relatat R3Media, proiectul acestui act normativ a fost postat spre dezbatere publică, pe site-ul Ministerului de Finanțe, luni, cu doar două zile înainte de aprobare, fapt criticat, de exemplu, de AMR.

„Adoptarea unei ordonanțe de urgență care modifică peste 20 de acte normative, cu impact în diverse domenii precum: bugete locale, fiscalitate, asistență socială, educație, salarizare, sănătate, muncă, etc, fără respectarea minimă a regulilor în domeniul transparenței și dialogului cu structurile asociative , este de natură să tragă un semnal de alarmă cu privire la capacitatea Guvernului de a realiza reforma statului, așa cum și-a asumat prin programul de guvernare”, se preciza în comunicatul transmis, luni, de Asociația Municipiilor din România.

Printre măsurile bugetare pe care Guvernul le are în vedere pentru anul 2021, se numără amânarea majorării salariilor profesorilor până la sfârșitul anului viitor,înghețarea veniturilor bugetarilor sau a salariilor demnitarilor, suspenadrea pensiilor speciale pentru primari până în 2022, amânarea venitului minim de incluziune pentru aprilie 2022, etc.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...