joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE | Biologia bate ideologia: noile cărți de identitate românești vor reda...

EXCLUSIVITATE | Biologia bate ideologia: noile cărți de identitate românești vor reda informațiile despre sexul persoanei din certificatul de naștere

După cum se știe, acum un an, R3media anunța în exclusivitate că noile cărți de identitate lansate de statul român vor menționa „genul” persoanei, în loc de „sexul” acesteia, așa cum a fost dintotdeauna.

Imediat, această dezvăluire a stârnit temerea că statul român se pregătește pentru revoluția sexuală, mai precis pentru acceptarea ideologiei de gen (gender). Conform activiștilor LGBT, o persoană poate fi de orice „gen”, indiferent de sexul biologic al acesteia.

R3media poate anunța în exclusivitate că noile buletine de identitate nu vor permite persoanelor să-și declare genul dorit, ci acesta se va înscrie în documente pe sexului biologic menționat în certificatul de naștere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un răspuns la o solicitare a R3media Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD), a explicat că „genul” de pe noile cărți de identitate, va fi atribuit conform informațiilor legate de sex și locul nașterii, de pe certificatele de naștere.

La întrebarea „Care este procedura instituției dvs în cazul în care o persoană de sex „masculin”, conform certificatului de naștere, dorește să aibă menționat genul „feminin” (sau viceversa) în noua carte de identitate electronică sau simplă?”, DEPABD – prin dl. Chestor de Poliție Aurel-Cătălin Giulescu – a răspuns astfel:

„Potrivit dispozițiilor art.131 alin (2) și (3) din Metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.64/2011, cu modificările și completările ulterioare, atribuirea CNP se face pe baza datelor înscrise în actul de naștere referitoare la sex și data nașterii. CNP atribuit unei persoane nu poate fi schimbat decât în cazurile în care se modifică, potrivit legii, datele despre sex și data nașterii ori când a fost atribuit în mod eronat.

Conform art.19 alin (1) lit (i) din OUG nr.97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor eliberează un nou act de identitate în cazul schimbării sexului.

Astfel, prevederile art.20 lit d) din Normele Metodologice aprobate prin H.G. nr.295/2021, statuează un nou CNP se atribuie aceleiași persoane dacă solicitantul și-a schimbat sexul. În aceste condiții, ofițerul de stare civilă va elibera un nou certificat de naștere se va înscrie noul CNP”.

Ca să fie și mai clar, Chestorul Aurel-Cătălin Giulescu a explicat că niciun lucrător de la starea civilă nu poate fi forțat să ignore legea, indiferent de presiunile care s-ar exercita asupra sa.

„Prin urmare, în cartea electronică de identitate se înscriu datele în concordanță cu informațiile din documentele prezentate, lucrătorii de evidență a persoanelor nu se pot erija legiuitorului, astfel încât să creeze norme juridice favorabile unei anumite persoane, ci le revine obligația legală de a respecta și aplica întocmai dispozițiile actelor normative în vigoare”, a concluzionat șeful DEPABD.

Reamintim că anul trecut, ofițerii de la Poliția de Frontieră au fost acuzați de către lobby-ul LGBT că nu au „respectat” un bărbat care se credea de genul feminin. Evident, șeful DEPABD se referă la posibilitatea ca o persoană să se prezinte la starea civilă, cerând acte neconforme cu documentele de la naștere, pentru că așa „se simte” respectivul sau respectiva.  În acest caz, ofițerii trebuie să respecte legea și nu „sentimentele” unuia sau altuia, după cum a explicat Chestorul de Poliție.

Tot pe tema noilor buletine (cărți) de identitate, R3media a anunțat că steagul României se va întoarce pe documente.

De asemenea, buletinele electronice NU vor fi obligatorii, așa cum a arătat R3media citând DEPABD.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

 1. Si totusi, termenul folosit pe cartea noua de identitate e “gen”, nu “sex” cum era pana acum. Deci schimbarea e evidenta, iar in limba romana nu ai nicio justificare sa folosesti “gen” pentru a arata daca persoana e femeie sau barbat. Sex e cuvantul corect, adoptarea lui “gen” nu are sens nici din punct de vedere lingvistic, nici biologic. Faptul ca acum exista o reglementare interna care “mapeaza” cuvantul gen pe sex nu e relevant, pentru ca, de maine, aceasta reglementare se poate schimba printr-un simplu ordin administrativ. Intentia e cat se poate de clara; daca ea nu ar fi existat, nu ar fi avut niciun motiv sa schimbe termenul folosit.

  • Din câte am înțeles, în metodologie s-a uzat recomandarea europeană. Deci, din acest punct de vedere, e normal să fim îngrijorați având în vedere ce „recomandă”, Bruxelles-ul. Pe de altă parte, va fi foarte greu să se schimbe reglementarea internă a României în sensul menționat de dvs, fără ca noi să nu aflăm 🙂

   Stăm cu ochii pe ei!

   • E un pic obositor sa tot constatam complexul national de inferioritate, care face ca Romania sa aplice orbeste orice recomandare a birocratiei de la Bruxelles, de parca ar fi intelepciune infinita. Nu mai gandim cu capul nostru de mai mult de 60 de ani si, asa cum preluam bulele papale ale sovieticilor, asa le primim si pe acestea.

    E bine sa stati cu ochii pe ei si chiar apreciez lucrul acesta. Dar as fi preferat sa existe o discutie publica despre optiunea de a folosi cuvantul “gen” in loc de “sex”, pentru ca nu e deloc banala. Daca revin progresistii la butoane, o sa schimbe reglementarea in 5 minute, indiferent cat de atent ii monitorizati. Pentru ei va fi de fapt o onoare sa faca asta si chiar se vor bucura ca sunt in centrul atentiei.

    Ganduri bune pentru site-ul acesta, e unul din rarele oaze de normalitate din presa actuala!

    • Aveți dreptate cu prima parte, cea cu urmarea orbească a „directivelor” și recomandărilor. Din păcate, așa ne-am trezit cu metodologia respectivă, bine că am observat-o la timp. „Dar as fi preferat sa existe o discutie publica despre optiunea de a folosi cuvantul “gen” in loc de “sex”, pentru ca nu e deloc banala”, absolut. Dar după cum s-a văzut, ei nu au niciun interes înspre democrație.

     Cu toate astea, nu-i vom slăbi, mulțumim de aprecieri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE