luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEFBI l-a protejat pe Hunter Biden de anchetă. Un agent de top...

FBI l-a protejat pe Hunter Biden de anchetă. Un agent de top a demisionat din funcție în urma scandalului: Ar fi ordonat închiderea dosarului fără a oferi un motiv valabil

Timothy Thibault, un agent de top al FBI, a demisionat din funcție săptămâna trecută, după ce s-a confruntat cu o examinare intensă a acuzațiilor că a contribuit la protejarea lui Hunter Biden de investigațiile penale privind laptopul său și afacerile sale.

Thibault, un veteran cu o vechime de 25 de ani, era deja în concediu de o lună, după ce principalul republican din Comisia Judiciară a Senatului, Chuck Grassley, a început să își exprime îngrijorarea cu privire la afirmațiile denunțătorilor potrivit cărora FBI și-a obstrucționat propriile investigații privindu-l pe Hunter Biden.

Timothy Thibault, cunoscut ca un „aranjor democrat” în interiorul FBI, a fost, de asemenea, agentul special însărcinat cu fraudele electorale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o scrisoare adresată directorului FBI, Christopher Wray, în iulie, Grassley a afirmat că Thibault și Brian Auten, analistul supraveghetor de informații al FBI, ar fi fost implicați într-o „schemă” de „subminare a informațiilor depreciative legate de Hunter Biden, sugerând în mod fals că ar fi vorba de dezinformare”.

De asemenea, Thibault ar fi încercat să obstrucționeze o cale validă de investigare a posibilei infracționalități a lui Hunter Biden până cel puțin cu o lună înainte de alegerile din noiembrie 2020, potrivit lui Grassley, scrie New York Post.

„Thibault ar fi ordonat închiderea dosarului fără a oferi un motiv valabil, așa cum cer orientările FBI și a încercat ulterior să marcheze în mod necorespunzător problema în sistemele FBI, astfel încât să nu mai poată fi deschisă în viitor”, a scris Grassley.

S-a întâmplat în aceeași lună în care New York Post a început să relateze pentru prima dată despre laptopul abandonat de Hunter Biden, care includea o mulțime de e-mailuri legate de afacerile sale dubioase din străinătate.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvăluit săptămâna trecută că gigantul social media a suprimat raportul bombă al The Post despre Hunter Biden în urma unui avertisment vag al FBI privind o posibilă „propagandă rusă” legată de alegerile prezidențiale din 2020.

„Practic, contextul aici este că FBI-ul, cred, a venit la noi – la niște oameni din echipa noastră – și ne-a spus: Hei, ca să știți, ar trebui să fiți în alertă”, a declarat Zuckerberg la podcastul „The Joe Rogan Experience”.

Zuckerberg a spus că FBI a adăugat: „Am crezut că a existat multă propagandă rusă în alegerile din 2016. Am fost avertizați, așa că fiți vigilenți”.

Între timp, senatorii republicani au analizat în mod public și presupusa activitate anti-Trump pe rețelele de socializare a lui Thibault înainte de alegerile din 2020, inclusiv un retweet al unui mesaj al Lincoln Project care îl numea pe Donald Trump un „om distrus psihologic, amărât și profund nefericit”. De asemenea, acesta ar fi postat pe Twitter că ar fi vrut să „dea Kentucky Federației Ruse”.

Wray a recunoscut, la începutul acestei luni, sub interogatoriul senatorilor republicani, că acuzațiile de părtinire politică din partea agenților FBI, inclusiv a lui Thibault, au fost „profund îngrijorătoare”, potrivit Național.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE