joi, februarie 22, 2024
RECOMANDĂRIPentru ce ne pregătim? De pe noile buletine cu cip a dispărut...

Pentru ce ne pregătim? De pe noile buletine cu cip a dispărut „sexul” și a fost înlocuit cu „genul”. A dispărut locul nașterii, iar în dreptul României este emblema Uniunii Europene

Autoritățile au făcut public prototipul noului buletin cu cip care se va implementa în România. Noul act de identitate, care are dimensiunea unui card bancar și care poate stoca datele biometrice ale posesorului, conține câteva noutăți față de modelul actual.

Pe lângă capacitatea de a stoca amprentele digitale și faciale ale posesorului, noul model conține și alte deosebiri. Printre acestea, se poate observa eliminarea rubricii „sex” care a fost înlocuită cu „Gen”.

De asemenea, de pe noile documente a dispărut „Locul nașterii”.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Un element grafic semnificativ este reprezentat de identitate. Dacă până acum, pe actul de identitate era scris doar „România” încadrat sau alături de Tricolor, acum, lângă „România” apare steagul „Uniunii Europene”, cu un „Ro” în mijloc.

 

Emblema României apare în dreapta documentului, unde scrie „Carte de identitate” (foto sus). În cazul permiselor de conducere, acest simbol nu mai apare deloc.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Schimbarea „sexului” cu „genul” poate fi un indiciu semnificativ privind viitoare schimbări legislative în România. În contextul în care activiștii LGBT cer înlocuirea sexului biologic cu „genul”, un concept ideologic conform căruia o persoană poate avea orice gen, indiferent de biologie.

Verso-ul noului buletin

Până acum, pe vechile acte de identitate, implicația era că genul este determinat de sexul persoanei. Reamintim că un scandal pe această temă a fost stârnit recent de către activiștii LGBT, după ce ofițerii de frontieră de la Cluj s-au întâlnit cu o persoană care susținea că este de alt „gen” decât sexul din buletin.

Recent, Dan Barna, lider al USRPLUS spune că ar vrea să elimine și adresa din buletin, pentru că legătura dintre identitate și adresa de domiciliu ar fi „artificială”.

Românii vor putea opta în continuare și pentru buletine simple, fără cip, care vor avea și ele dimensiunea unui card bancar, dar nu vor putea fi folosite și la graniță, pentru a putea ieși din țară. Noile buletine cu cip sunt eliberate pentru prima dată la Cluj în cadrul unui proiect-pilot, dar vor extinse în curând și la nivel național.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a spus că azi se dă startul emiterii cărţii de identitate electronică, în cadrul unui proiect-pilot pentru care a fost ales municipiul Cluj-Napoca.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

  1. Deocamdată se mai pot face buletine vechi, cine are buletinul pe final poate reinnoi acum si trage de timp.

    Din câte știu se va putea să ai buletin clasic dar nu poti ieși cu el din țară. Deci iti faci pașaport extra dacă vrei să ieși si deocamdată amâni porcăria.

    Vreau să vă zic că există și in Franța o dezbatere identică, UE a șters steagul Franței de pe buletin!

    Pas cu pas distrugerea suveranităților naționale, așa ca Iohannis să fie un Gauleiter al noului Reich

  2. Asa au facut si cu pasaportul biometric. Au aruncat varianta pasaportului simplu, temporar, ce trebuia schimbat anual. A durat exact 2 ani… si dupa aia s-a inchis usa in nas. Asa se va intampla si in cazul buletinului simplu. E naiv cel care crede in varianta asta. Oricum e o metoda ticaloasa de a elibera presiunea pe moment

  3. cy alte cuvinte se reinventeaza un nou pasaport – european…ma intreb pentru ce suntem in m u ie? cand am achiesat noi romanii, prin referendum la asta? circulatie libera nu, comert liber nu, suveranitate nu. saracire da, desfiintarea prin corupere a institutiilor statale da, lipsa LIBERTATII PENTRU CARE AU MURIT ROMANII IN 1989, da. noi nu avem voie prin legi m u ie sa mai avem animale in ograda si sa ne cultivam si vinde la liber produsele, insa sa ne otravim stiintific in corporatiile lor da. suntem cobaii prospriei noastre prostii si indolente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE