joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATEE clar! Ministrul Sănătății spune că autoritățile iau în considerare orice scenariu,...

E clar! Ministrul Sănătății spune că autoritățile iau în considerare orice scenariu, inclusiv lockdown-ul. Acum 7 zile, premierul Orban afirma că nu există varianta carantinei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autoritățile iau în considerare orice scenariu, inclusiv carantina, informează Agerpres.

„Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă. Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare …”, a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Nelu Tătaru a adăugat că nu în spitale se tranşează această pandemie, ci înainte de a se ajunge la internările în spitale şi că respectând regulile de prevenţie, va fi şi o transmitere comunitară scăzută.

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 după alegerile locale, ministrul a spus că ”asumarea unui număr crescut de cazuri noi a fost făcută atunci când au fost aplicate măsuri de relaxare”, fie că a fost vorba de redeschiderea restaurantelor, de revenirea din concedii, de aglomerarea transportului în comun, de redeschiderea teatrelor, a cinematografelor, începerea anului şcolar, de o lună de campanie electorală şi, acum, de aceste alegeri locale.

Reamintim că acum o săptămână, premierul Ludovic Orban spunea că „Nu există un astfel de scenariu”, în privința revenirii la carantină (Lockdown).

Israelul a intrat deja în lockdown, precum și o parte din Spania, unde autoritățile au scos Armata pe străzile Madridului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate