sâmbătă, iulie 20, 2024
ACTUALITATEDupă Sofia și Budapesta: 16.000 de oameni prezenți la un meci de...

După Sofia și Budapesta: 16.000 de oameni prezenți la un meci de fotbal. La București, poliția a aplicat amenzi la o cununie cu 10 persoane ținută într-o curte

După ce România întreagă a putut vedea cum peste 12.000 de oameni au putut lua parte, fără probleme și fără distanțare socială, la meciul dintre ȚSKA Sofia și CFR Cluj, acum o situație asemănătoare s-a petrecut la Budapesta, la doar 220 de kilometri de granița de Vest a țării.

Desfășurată pe 24 octombrie, partida dintre Ujpest și Ferencvaros Budapesta a găzduit aproape 16.000 de oameni în tribune, mai precis 15 789, conform presei din țara vecină.

După cum se vede din imagini, nu există nicio distanțare socială și aproape nimeni nu poartă măști. Dacă la partida de la Sofia au existat, totuși sectoare întregi, goale, meciul derby de la Budapesta s-a jucat pe un stadion arhiplin, într-o atmosferă spectaculoasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Citește și: Care coloană?

În același timp, în Pantelimon, chiar lângă București, polițiștii au aplicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, zece amenzi, în valoare de 6.000 de lei, pentru mai multe persoane care au participat la o cununie desfășurată în curtea unui imobil din orașul Pantelimon.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii au făcut verificări la un imobil din orașul Pantelimon și s-au sesizat cu privire la organizarea și desfășurarea unui eveniment privat.

Astfel, polițiștii ilfoveni au constatat că, în curtea unui imobil din orașul Pantelimon se afla în desfășurare o petrecere de cununie, la care participau mai multe persoane, fiind astfel încălcate dispozițiile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private, precum și măsurile de protecție individuală.

Polițiștii au întrerupt petrecerea și au identificat persoanele participante.

În orașul Tecuci, administratorul unui restaurant din orașul a fost amendat cu 3.000 de lei, iar localul a fost închis de polițiști, după ce a organizat o petrecere de logodnă.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii au constatat, sâmbătă seara, că, în incinta unui restaurant de pe strada Nicorești din municipiul Tecuci, era în desfășurare o petrecere de logodnă.

Polițiștii au legitimat cele 30 de persoane găsite în restaurant și au întrerupt desfășurarea evenimentului. În urma verificărilor, s-a constatat că niciunul dintre participanți nu figurează în evidența persoanelor diagnosticate cu Covid 19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea:Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Pe 24 octombrie, Ungaria a anunțat 38 de morți de coronavirus, la o populație de 9,7 milioane, în timp ce România au anunțat 73 de persoane la o populație de 19 milioane.

Evident, autoritățile de la Budapesta nu consideră că virusul atât de periculos precum o fac cele de la București.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE