ACTUALITATEArafat a anunțat că botezurile, nunțile și alte mese festive vor fi...

Arafat a anunțat că botezurile, nunțile și alte mese festive vor fi interzise în toată țara

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, marți seara, că nunțile, botezurile sau alte mese festive vor fi interzise atât în spații deschise, cât și închise.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în ședința CNSU de marți s-a propus prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Printre noile măsuri anunțate de autorități se numără obligativitatea purtării măștii în funcție de incidența numărului de cazuri. Tot în acest fel vor funcționa și restaurantele și sălile de spectacol.

„Acolo unde incidența e sub 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, incluziv în zonele pietonale, zone de așteptare. Atunci când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, de la ieșirea de acasă până la revenirea acasă. Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidența e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcționa cu capacitatea de 50%. Atunci când incidența depășește 1,5 și până la 3 la mie vor funcționa cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a anunțat Raed Arafat.

Acesta a precizat că evenimentele private vor fi interzise.

„Evenimentele private, cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive în spații deschise și închise sunt interzise pe plan național până vom observa o scădere a numărului de cazuri”, a mai spus Arafat.

Conform acestuia, la astfel de evenimente s-a observat că nu sunt respectate regulile, „nu poartă mască, s-a mai dansat, un loc unde se răspândește virusul”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate