luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATESerbia | Președintele Vucici s-a ținut de cuvânt: parada europeană LGBT a...

Serbia | Președintele Vucici s-a ținut de cuvânt: parada europeană LGBT a fost interzisă la Belgrad

Ministerul Afacerilor Interne al Serbiei a decis marți, în baza legii privind demonstrațiile publice și în conformitate cu Constituția țării, să interzică marșul participanților la “Europride-2022” de la Belgrad, programat pentru 17 septembrie, informează postul sârb de televiziune RTS.

RTS notează că atunci când s-a decis cu privire la posibilitatea organizării marșului, s-au exprimat opinii conform cărora „acest marș poate fi nesigur atât pentru participanții înșiși, cât și pentru alți locuitori ai capitalei sârbe”.

„Fac apel la toată lumea să respecte legea și interesele lor personale și politice și să nu prezinte amenințări nici la adresa propriei securități, nici la adresa securității altora”, a comentat ministrul sârb de Interne Aleksandar Vulin cu privire la această decizie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Oficialul de la Interne a anunțat că va fi interzisă și „contra-manifestația” care a fost programată împotriva marșului LGBT.

„Având în vedere că ambele evenimente ar fi urmat să aibă loc în proximitate, unul fiind Europride 2022 și celălalt al persoanelor cu vederi diferite de cele ale populației LGBT, s-a estimat că există un risc de atacuri și conflicte, de violență, de distrugere de proprietăți și alte forme de dezordine publică”, arată comunicatul Ministerului Interne de la Belgrad.

„În actuala situație geopolitică și a tensiunilor din regiune, conflicte pe străzile Belgradului ar pune țara noastră într-o poziție dificilă, ar pune în pericol participanții la marș dar și alți cetățeni”, a explicat Aleksandar Vulin.

Reamintim că președintele Vucici anunțase încă de pe 28 august că Europride va fi anulat. De câteva săptămâni, în fiecare duminică, pe străzile Belgradului mii de oameni participă la marșuri pentru valorile familiei. Sârbii au protestat, cu aceste ocazii, împotriva desfășurării Europride în capitala lor. Biserica Ortodoxă Sârbă a susținut direct aceste manifestații.

După ce inițial au anunțat că vor desfășura parada, cu orice preț, acum organizatorii spun că vor contesta decizia Guvernului prin mijloace legale.

„Poliţia sârbă a interzis marşul Europride anul acesta, oferind o notificare oficială organizatorilor. Belgrad Pride va folosi toate mijloacele legale pentru a anula această decizie”, a anunţat Belgrad Pride într-un comunicat postat pe reţelele sociale.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

6 COMENTARII

    • „Tel Aviv Pride (ebraică: גאווה תל אביבית, arabă: مثلي الجنس فخر تل أبيب), organizat în Tel Aviv, este numele festivalului anual al persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgen (LGBT) și durează aproape o săptămână.
      Primul Tel Aviv Pride a fost organizat în 1979, Tel Aviv Pride-ul a inclus și o paradă de pride prin București. În afară de această paradă, festivalul include o serie de evenimente culturale LGBT, precum lansări de filme, teatru și expoziții de fotografie, plus dezbateri și conferințe despre drepturile LGBT.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate