vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEDumitru Coarnă, singurul parlamentar PSD care a votat împotriva ministrului Virgil Popescu....

Dumitru Coarnă, singurul parlamentar PSD care a votat împotriva ministrului Virgil Popescu. George Simion: Dacă va fi dat afară din partid, îl aștept în AUR

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a anunțat, miercuri, în plen, că a votat în favoarea moțiunii simple a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, susținând că acesta este „principalul autor al crizei energetice“, potrivit Știripesurse.

Înainte ca Dumitru Coarnă să preia cuvântul, în sala de plen, George Simion l-a felicitat pe acesta pentru votul acordat împotriva ministrului Energiei.

„La moțiune am votat pentru. Nu pot să accept ca un ministru de factura lui Virgil Popescu, care a scăzut în mod deliberat producția la gaze, energie, hidrocarburi, care a dus România în criză, să primească votul nostru, votul meu de încredere, pentru că acest ministru a demonstrat clar că este principalul autor al crizei energetice pe care o traversăm“, a afirmat Coarnă, după votul la moțiunea simplă, care a fost respinsă de Camera Deputaților.

El a adăugat că s-a abținut la votul în privința modificării Regulamentului Camerei Deputaților.

„La punctul cu privire la modificarea regulamentului m-am abținut dintr-un singur motiv, pentru că este neconstituțional ca, printr-un regulament, să modifici o lege organică. Dacă ne uităm în Legea 96 (Statutul deputaților și senatorilor – n.r.), articolele 51 şi 52, o să vedeți că lucrul acesta era reglementat, problema era din aplicare. Nimeni nu a cercetat acele așa-zise comportamente abuzive și avem la articolul 51 în clar descrise. Eu m-am abținut“, a explicat Coarnă.

Moțiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaților, cu 98 voturi „pentru“ și 190 „împotrivă“ și 4 abțineri.

După amiază, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, George Simion, co-președintele AUR, a spus: „Dacă va fi dat afară din PSD, îl aștept în AUR.“

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Cand are de gand procuratura sa se autosesizeze pentru cel care submineaza economia nationala, Virgil Popescu. Procuratura il protejeaza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE