ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila: Raportarea zilnică a evoluției pandemiei din România este una...

Dr. Alexandru Rafila: Raportarea zilnică a evoluției pandemiei din România este una deformată

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că raportarea zilnică a evoluției pandemiei din România este una deformată.

Declarația a fost făcută la postul Digi24, anunță Antena3, medicul Rafila aducând trei argumente în sprijinul acestei afirmații.

Astfel, mai mulți oameni infectaţi înseamnă mai mulți contacți şi în final mai mulți suspecți.

„Când a fost atins acel platou zilnic de 10.000 de cazuri noi pe zi în mod normal ar fi trebuit să crească și numărul de teste. Dar s-a întâmplat exact opusul, numărul de teste a scăzut (…) Mai mulți oameni infectaţi cu SARS-Cov-2 înseamnă mai mulți contacți şi în final mai mulți suspecți. Cifrele prezentate zilnic de Ministerul Sănătății nu reflectă realitatea din teren”, a spus profesor dr. Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni la Digi24, potrivit sursei citate.

În al doilea rând, numărul de pacienți cu forme critice aflați în secțiile ATI se menţine de săptămâni în jur de 1250-1300

„Acest număr se menține de săptămâni în jur de 1.250 și se apropie de 1.300. Aceasta este de fapt capacitatea maximă a paturilor ATI dedicate tratării COVID”, a mai spus Rafila.

Nu în ultimul rând, Capitala deține aproape o treime din numărul de noi cazuri.

„În ultimele zile, Bucureștiul deține aproape o treime din numărul de noi cazuri. Este o statistică ce nu respectă nicio logică (…). Această situație prin faptul că, pe fondul unei testări insuficiente la nivel național, Capitala depistează totuși mai multe persoane pozitive pentru că are mai multe laboratoare”, a mai spus medicul Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Reamintim că informațiile privind evoluția pandemiei în România sunt transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Grupul este condus de Andi Manciu, numit în funcția de consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru de către fostul premier Ludovic Orban și despre care presa a scris în mai multe rânduri că nu a absolvit studiile universitare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...