marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEDeputatul Alexandru Rafila anunță că certificatul verde se aplica și preoților: Dacă...

Deputatul Alexandru Rafila anunță că certificatul verde se aplica și preoților: Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice TUTUROR

Deputatul PSD, Alexandru Rafila,  a declarat că legea certificatului verde la locul de muncă se va aplica tuturor persoanelor, fie că sunt preoți sau parlamentari.

Dr. Rafila, fost reprezentant al României la OMS, s-a declarat împotriva amendamentului propus de PNL, conform căruia persoanele nevaccinate care se îmbolnăvesc ar trebui să-și plătească tratamentul.

„Se știe că urgențele nu se plătesc. Deci nu se pune problema că PSD să voteze că nevaccinatii să-și plătească singuri tratamentul. Nu este posibil din punct de vedere medical, iar ceea ce face că România să aibă o rată de mortalitate atât de mare este faptul că oamenii merg târziu la spital, iar o asemenea decizie ar face doar că oamenii să întârzie și mai mult mersul la medic.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Este o preocupare și la nivel UE și dacă se va găși o metodă aplicabilă, ne vom ralia și noi. Toate propunerile astea, inclusiv cea legată de certificat, au nevoie de un timp foarte lung de implementare. Cât ar dura să vaccinezi 6 milioane de oameni? Noi am merge pe varianta cu 60 de zile perioada de grație și să aibă varianta testării. Chiar și testarea este mai complicată decât vaccinarea, iar testarea rapidă este exclusă”, a declarat Rafila la România TV.
Rafila a precizat că-și dorește ca certificatul să fie introdus limitat, în funcția de rata de incidență.
„Și mai contează când introducem și când scoatem acest certificat verde. El trebuie introdus când ai creștere de 3-4 săptămâni și scos când ai o scădere susținută un anumit interval și incidența mică, ce va fi stabilită de INSP, astfel încât să fie previzibil, pentru că de multe ori am introdus măsuri nejustificate, uneori de azi pe mâine. Avem și o veste bună, avem o scădere rapidă a numărului de cazuri”, a continuat deputatul.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Rafila vrea ca statul să cumpere tratamente și medicamente pentru această boală.

„Trebuie să dezvoltăm policlinicile și tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred că foarte rapid, în vreo o luna, se poate că acestea să ajungă în România. Se poate că acest lucru să se negocieze direct la nivel european, prin UE. Prețul este diferit în funcție de țară, nu știu exact în ce categorie ne-am situa noi, dar nu cred că la cel mai mic preț, din păcate”,  a mai zis PSD-istul.

„Pentru testare am putea folosi centrele de vaccinare, ar putea folosi și pentru testare. Se pot organiza și centre de testare unde sunt mulți angajați, important este să meargă repede decontarea. Eu sunt absolut tulburat de faptul că acum, când suntem pe scădere, nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi, câte au fost. Dacă lucrăm toți împreună, avem șanse, dar dacă așteptăm rezolvarea de la un singur om sau instituție, nu se poate. Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice și prelaților, și profesorilor, și parlamentarilor, tuturor. A pornit de la personalul medical și s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoaștem proiectul inițial. Probabil că până la sfârșitul lunii ar putea să treacă acest proiect prin procedura parlamentară”, a încheiat deputatul.
Afirmația lui Rafila despre aplicarea certificatului verde preoților vine la 24 de ore după ce Patriarhia a menționat, într-un document, că se va interesa astfel încât acest document să nu se aplice preoților și credincioșilor.
Există deja un amendament la lege prin care certificatul verde ar fi obligatoriu pentru personalul din școlile confesionale. Mulți dintre aceștia sunt preoți.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE