ACTUALITATELa o zi după ce BOR a transmis că își dorește ca...

La o zi după ce BOR a transmis că își dorește ca „viața religioasă să nu fie afectată” de certificatul verde, în lege a apărut un amendament care obligă școlile TEOLOGICE să impună documentul angajaților

Marți, prin intermediul unui document semnat de pr. Ionuț Gabriel Corduneanu, Biserica Ortodoxă Română anunța(foto jos) că urmărește „parcursul parlamentar” al legii privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

În același document, Patriarhia Română afirma că „va face demersurile legale necesare astfel încât eventualele amendamente care vor fi aduse de către comisiile raportoare sau de către plen să nu afecteze viața religioasă a cetățenilor și nici buna desfășurare a slujbelor religioase, prin introducerea Certificatului verde pentru clerici sau credincioși, ca o condiție de a participa fizic la slujbele religioase”.

Răspunsul a venit în contextul unei informări trimise de către Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept (CASD) privind impactul iminent al impunerii certificatului verde asupra vieții religioase a cultelor.

La nicio zi după documentul trimis de Patriarhia Română, Departamentul Legislativ al Camerei Deputaților a introdus un amendament la lege prin care s-ar institui – dacă este adoptat – obligativitatea certificatului verde la locul de muncă pentru școlile confesionale.

Astfel, la articolul 1 al legii a apărut punctul d), conform căruia prevederile punctului 1), cel care se stabilește instituirea obligativității certificatului verde, se aplică și „unităților și instituțiilor din sistemul de învățământ preuniversitar și superior de stat, particulare și confesionale, reglementate de Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare”.

Această modificare, dacă va fi adoptată, va obliga sute de preoți, care predau în astfel de școli, să-și procure certificatul verde, fie prin vaccinare, fie prin testare.

Prevederea afectează și membrii celorlalte culte care au școli confesionale, care au evitat până acum să se vaccineze.

Spre exemplu, la nivelul județului Arad existau șase unități de învățământ care aveau rată de vaccinare zero: toate aparțin unor culte religioase.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate