joi, mai 23, 2024
ȘTIRIÎncă o tragedie lovește Biserica Ortodoxă. Preotul Ovidiu Herbei a murit la...

Încă o tragedie lovește Biserica Ortodoxă. Preotul Ovidiu Herbei a murit la vârsta de 54 de ani

Ovidiu Herbei, un preot de doar 54 de ani care slujea în Parohia Valea Bogdanei din județul Bacău, a murit în această săptămână chiar înainte de Crăciun, informează Fanatik

Vestea trecerii la cele veșnice a preotului din Moldova a fost dată de preotul Ioan Bârgăoanu, protoiereu de Onești, care are numai cuvinte de laudă față de activitatea și viața preotului Ovidiu Herbei.

“Cu multă durere în suflet vă anunțăm că Părintele Ovidiu Herbei a plecat în ceata slujitorilor cerești .

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Preotul Ovidiu Herbei a fost un duhovnic înțelept, harnic și rugător al Protopopiatului Onești , Parohia Valea Bogdanei , Comuna Stefan cel Mare, și a fost chemat în ceata colindătorilor cerești de Milostivul Dumnezeu înainte de Crăciun.

Preot ctitor în parohiile Heltiu, Negoiești și Poiana Sărată Părintele Ovidiu Herbei a jertfit viața sa pentru consolidarea , construirea sau edificarea Sfintelor Locașuri de cult ; implicat jertfelnic în multe proiecte social filantropice ale Bisericii a plecat sa slujească în Casa Tatălui Ceresc.

Putem scrie o carte despre multele sale realizări, însă toate au fost posibile doar braț la braț cu Doamna Preoteasă Monalisa Herbei și fiul lor drag, Părintele Ștefan.

Cuvintele noastre sunt înmuiate în durerea familiei Părintelui Herbei care trece prin cea mai grea vreme a suferinței pământești.

Ne rugăm pentru pacea sufletelor lor !

Vă rugăm să pomenim în rugăciune pe vrednicul și harnicul frate întru Hristos care fără de veste și neașteptat a plecat în cealaltă lume a îngerilor lui Dumnezeu.”, a transmis preotul Ioan Bârgăoanu pe pagina de Facebook.

Un parinte cu o înțelepciune aleasă , curajos în propovăduire și gospodar se bucura respectul parohienilor săi și de preoția părintelui Ștefan , fiul său drag ,împreună slujind Biserica lui Hristos.

Fire blândă și suflet cald părintele Ovidiu știa sa te asculte și sa îmbărbăteze în momentele grele , fii și fiicele sale duhovnicesti duhovnicești îl cinsteau cu drag pe Părintele lor .

…..

Hristos a Înviat!

Dumnezeu să odihnească în pace sufletul său harnic !”, a transmis preotul Ioan Bârgăoanu printr-o postare pe pagina de Facebook.

Preotul Ovidiu Herbei s-a născut pe 3 decembrie 1968 în Onești. A urmat cursurile Colegului Național Grigore Moisil din aceeași localitate.

De numele său se leagă importante realizări. Printre acestea putem enumera construcția integrală a bisericii cu hramul Cuvioasa Parascheva, în Parohia Heltiu, construcția bisericii până la faza de pictură Sf. M. Mc. Dimitrie, Parohia Heltiu, construcție integrală capelă mortuară, Parohia Negoiești, filia Gârbovana, scrie Unu pe Trotuș.

Pentru numeroasele sale realizări, pe 6 mai 2018, cu ocazia sfințirii bisericii din Parohia Heltiu, filia Boiștea, Înaltpreasfințitul Ioachim, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, l-a hirotesit în treapta de iconom stravofor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Mulțumesc pentru acest articol și pentru celelalte.
    Mi-a sărit în ochi expresia “în neființă” folosită pentru trecerea cuiva din viața aceasta. Așa cum au atras atenția unii creștini, ea exprimă un neadevăr, fiindcă omul nu dispare pur și simplu după moarte, ci merge ori spre viață, ori spre osândă. Iertați-mă că mă leg de un “pai”, vă rog nu o luați ca pe o critică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE