miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEPreședintele Academiei, prof. Ioan-Aurel Pop, dă de înțeles că ar putea candida...

Președintele Academiei, prof. Ioan-Aurel Pop, dă de înțeles că ar putea candida la Președinție în 2024: Nu-mi place ce se întâmplă politic în România

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a dat de înțeles că ar putea lua în calcul o candidatură la Președinția României în 2024.

Întrebat de Marius Tucă dacă va candida la funcția supremă, președintele Academiei a negat, dar ulterior, a spus că este nemulțumit de felul în care arată scena politică românească actuală.

„Nu voi candida la Președinție. Pentru că nu sunt un om politic. Intelectualii nu au făcut figură foarte plăcută ca oameni politici. Nicolae Iorga, ca om politic, n-a fost la nivelul operei sale intelectuale. A fost prim-ministru, un an și jumătate, a fost ministru de câteva ori. Politica e lucru foarte complex pe lumea asta. Mă tot mir cât de ușor acceptă unii funcții politice.

Nu-mi place ce se întâmplă politic în România. Eu aș face o educație în spiritul următor: să nu poată candida cineva decât dacă și-a îndeplinit misiunea în pătrățica lui. Acolo unde a fost pus el de viață să facă ceva. Dacă a fost plugar, să fi fost bun plugar, dacă a fost inginer de drumuri și poduri, să fie un drum care a rezistat până astăzi. Azi sunt unii care n-au construit o casă, n-au plantat un pom și vor să avem încredere în ei”, a declarat prof. Ioan-Aurel Pop.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Provocat de jurnalist, care a declarat că 2024 este un an bun pentru o candidatură și că l-ar vota ca Președinte, Ioan-Aurel Pop a admis că s-ar putea gândi.

„Dar cine știe, oamenii se mai schimbă. Nu-i bine să avem idei fixe. Ne mai putem gândi. Ideile fixe sunt apanajul dictatorilor”, a afirmat Președintele Academiei Române.

Întrebat de Marius Tucă despre cum se identifică, prof. Ioan-Aurel Pop a spus: „Sunt român în primul rând și creștin. Creștin-ortodox român”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Mi-ar fi indeplinit un vis ce il traiesc decand cetateanul de la Cotroceni a ajuns nu stiu cum in capul trebii. Ma voi ruga si voi face inca de pe acum ca sa-l promovez pe d-l prof. Ioan Aurel Pop mare iubitor de tara si de poporul roman.

  2. Cred ca în actuala conjunctură ar fi cea mai bună alegere. Va fi greu dar nu imposibil. Are un atu mare : din două cuvinte ce le spune înțelegi cinci, pe cand la ” aservitii aceștia politic ,new age”, din cinci cuvinte nu intelegi nimic. Alegerea academicianului Ioan Aurelian Pop ar aduce barca România pe linia de plutire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate