miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEComisia Europeană blochează fondurile de coeziune pentru Ungaria, inclusiv din cauza legii...

Comisia Europeană blochează fondurile de coeziune pentru Ungaria, inclusiv din cauza legii de protecție a minorilor de conținut LGBT

Comisia Europeană nu va acorda Ungariei cele 22 miliarde de euro sub formă de fonduri de coeziune care îi revin până când Budapesta nu va garanta că programele de utilizare a acestora respectă Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale în materie de independență judiciară, legi ale educației, libertate academică şi dreptul la azil, transmite vineri EFE, citată de Agerpres.

Cele 22 de miliarde fac parte din fondurile pe care Ungaria ar trebui să le primească în perioada 2021 – 2027 şi au rolul de a reduce diferenţa dintre standardele de trai dintre ţările UE. Aceşti bani sunt acordaţi, de regulă, sub formă de rambursări pentru proiectele agreate între state şi Uniunea Europeană.

„Comisia Europeană consideră că nu au fost îndeplinite în totalitate condiţiile stipulate în Carta Europeană a Drepturilor. Asta înseamnă că Comisia nu poate rambursa cheltiuelile. Vom continua să lucrăm alături de autoritățile ungare pentru a depăși această situație”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul UE pentru Coeziune şi Reforme.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai precis, Comisia Europeană consideră că Ungaria încalcă Carta Europeană a Drepturilor Omului din cauza legii care protejează minorii de conținutul LGBT fără acord parental. În opinia Comisiei, „riscurile grave pentru libertatea academică şi dreptul la azil au un impact concret şi direct asupra respectării Cartei”.

În ceea ce priveşte independenţa judiciară, Bruxellesul consideră că această condiţie este îndeplinită întrucât Ungaria s-a angajat în cadrul planului său de redresare să adopte reforme pentru rezolvarea deficienţelor în primul trimestru al anului 2023, care va permite şi respectarea Cartei Drepturilor.

Totuşi, Budapesta va trebui să explice cum intenţionează să îndeplinească această condiţie în domeniile educaţiei şi azilului.

Reamintim că Ungaria a adoptat, în 2021,  o lege pentru protecția minorilor, care interzice materialele care promovează homosexualitatea și transgenderismul în rândul minorilor, fie că este vorba despre educație, televiziune, filme sau publicitate.

Legea a fost inclusă într-un proiect de lege mai mare de combatere a pedofiliei prin crearea unui registru al delincvenților sexuali pentru copii, punerea în aplicare a unor pedepse mai stricte pentru pornografia infantilă și interzicerea infractorilor pedofili de la locuri de muncă în care ar întâlni copii. De asemenea, pedepsește promovarea chestiunilor ce țin de LGBT în școli.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. “Cele 22 de miliarde fac parte din fondurile pe care Ungaria ar trebui să le primească în perioada 2021 – 2027 şi au rolul de a reduce diferenţa dintre standardele de trai dintre ţările UE. ” ???
    NUUUUU, au rolul de a impune politica neomarxistă a UE țărilor membre. Mă bucură că Ungaria rezistă presiunilor și a dat așa o lege pentru protejarea copiilor. Așa ar trebui să procedeze și România. Mai ales că UE nu are competențe legate de educație !!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE