sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEDemiterea lui Octav Bjoza | Reacții politice: AUR condamnă vehement gestul lui...

Demiterea lui Octav Bjoza | Reacții politice: AUR condamnă vehement gestul lui Cîțu. George Simion: Arată că singura culoare a PNL este roșul aprins, bolșevic

Demiterea lui Octav Bjoza de către Florin Cîțu a stârnit valuri de indignare în rândul celor de la AUR.

George Simion, co-președinte al formațiunii, s-a declarat stupefiat de această veste și a scris că Florin Cîțu l-a demis pe singurul anti-comunist din Guvern.

„Am aflat cu stupefacție despre decizia premierului Cîțu de a-l demite pe dl Octav Bjoza din funcția în care îi reprezenta, practic, pe deținuții politic anticomuniști în Guvern.

Gestul premierului PNL de a-l demite pe singurul anticomunist autentic din aparatul guvernamental arată care este adevărata culoare a partidului de guvernământ: este roșul aprins, al tancurilor sovietice, bolșevice.

Octav Bjoza este un adevărat erou al României, un om cu care orice Guvern al României ar trebui să se mândrească. Diferența esențială dintre Octav Bjoza și Cîțu este că în timp ce Octav Bjoza s-a jertfit pentru țară, actualii guvernanți sacrifică țara pentru interesele proprii.

Nu putem să nu remarcăm că în timp ce PNL s-a cocoțat pe valul „anti-comunismului”, nu a ezitat să decapiteze conducerea IICCMER, instituția care investiga crimele odiosului regim, iar acum să-l arunce la coș pe singurul reprezentant al demnității naționale din Guvern, pe Octav Bjoza.

AUR este și va fi alături de foștii deținuți politici, de cei care au luptat pentru demnitatea și întregirea Țării și va face totul pentru ca memoria lor să fie onorată de generațiile viitoare, pentru ca ei să știe: în România s-a luptat și s-a murit pentru Libertate!”, a scris Simion.
La rândul său, Claudiu Târziu s-a arătat revoltat de această decizie.  Co-președintele AUR a declarat că această decizie este una anti-românească.
„Este un atac murdar asupra memoriei unei mari părți a luptătorilor anticomuniști și un act de răzbunare împotriva unui om vertical. Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României și încă de unul care reprezintă PNL – cum s-ar zice un ”partid istoric”, ”liberal” și ”anti comunist”. ”, a spus Târziu.
De asemenea, el i-a cerut lui Cîțu să revină asupra deciziei.

„Astă noapte, premierul Florin Cîțu l-a demis pe d-l Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. D-l Bjoza plătește astfel intervenția sa în favoarea copiilor urmași ai foștilor deținuți politic nedreptățiți prin Legea 232/2020.

D-l Octav Bjoza (82 de ani), președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, este unul dintre cei mai reputați disidenți anticomuniști în viață, anchetat de fosta Securitate și închis vreme de patru ani în închisorile și lagărele de muncă din epoca Gheorghiu-Dej, multiplu decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, de președintele Klaus Iohannis și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Decizia prim-ministrului este un atac murdar asupra memoriei unei mari părți a luptătorilor anticomuniști și un act de răzbunare împotriva unui om vertical. Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României și încă de unul care reprezintă PNL – cum s-ar zice un ”partid istoric”, ”liberal” și ”antic omunist”.

Protestez vehement împotriva acestui fel de a face politică și îi cer prim-ministrului Cîțu să revină urgent asupra acestei decizii, care a fost luată la ceasurile cînd mintea nu judecă limpede”, a reacționat senatorul.

Florin Cîțu a justificat gestul prin faptul că Octav Bjoza ar fi pus în discuție dimensiunile holocaustului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Sa mai auzim pe cei care contesta AUR, ca ar fi al rusilor, opozitie controlata, al serviciilor nu stiu care.
    Pana acum sunt cei mai consecventi cu propria doctrina si incorecti politic din tot spectrul parlamentar..
    Cei care i-au murdarit inainte, dar si dupa alegeri, daca sunt oameni de omenie, sa isi recunoasca public greseala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE