sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEStupefiant: Premierul Florin Cîțu l-a demis în toiul nopții pe Octav Bjoza,...

Stupefiant: Premierul Florin Cîțu l-a demis în toiul nopții pe Octav Bjoza, fost deținut politic, din funcția de subsecretar de stat al instituției care se ocupă cu recunoașterea meritelor luptătorilor anti-comuniști

Premierul României, Florin Cîțu, l-a demis în cursul nopții trecute pe Octav Bjoza (82 de ani) din funcția de Subsecretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist din cadrul Guvernului României. Octav Bjoza era în această funcție din 2014.

Anunțul a fost făcut de deputatul Daniel Gheorghe, colegul de partid al premierului Cîțu. Daniel Gheorghe îl numește pe Octav Bjoza drept un „erou al luptei anticomuniste din România, un OM de 82 de ani care si-a sacrificat tinerețea, viața și familia în numele idealurilor de libertate și democrație, în niște timpuri când alții turnau la securitate ori se ascundeau de lașitate!”.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Daniel Gheorghe îi cere lui Florin Cîțu să revină asupra deciziei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cer public dl. prim ministru Florin Citu să revină asupra acestei hotărâri neașteptate și neinspirate, cu atât mai surprinzătoare cu cât vine din partea unui Guvern care, prin PNL, se consideră urmașul celor care s-au jertfit în închisorile comuniste și al celor care au opus rezistență unui regim totalitar criminal și ilegitim.

D-le Florin Citu, este nedrept să fie îndepărtat din Guvernul României un om care reprezintă nu doar o persoană fizică, ci este el însuși un autentic simbol al rezistenței românești din calea marxism-leninismului impus prin crimă și brutalitate de tancurile sovietice!

Dl. Florin Citu, sunteți dator pentru opinia publică să explicați logica acestui gest care pentru mine, asemeni multor altor liberali și oameni interesați mai mult ori mai puțin de politică dar care prețuim memoria anticomunista din România, a lăsat gustul amar al unei stări de fapt în care la 30 de ani de la Revoluția din 1989, oamenii care au salvat demnitatea acestei națiuni sunt alungați din nou la marginea societății! In speranța că anii ’50 nu se vor mai întoarce niciodată iar regimul comunist odios va rămâne condamnat pentru totdeauna, cu tot cu anchetele bestiale, verdictele mincinoase și dosarele ticăloasei securități, vă rog să reveniți asupra acestei decizii de demitere a dl. Octav Bjoza”, a continuat Daniel Gheorghe.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Octav Bjoza este președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România. Pe când avea 20 de ani, a făcut parte împreună cu alţi 14 elevi, studenţi şi muncitori din organizaţia anticomunistă „Garda Tineretului Român” din Braşov, care urmărea să protesteze împotriva regimului, informează siteul oficial al acestei instituții.

În octombrie 1958 a fost condamnat la 15 ani muncă silnică, 10 ani degradare civică şi confiscarea totală a averii, prin sentința nr. 672/10.10.1958 pentru delictul crimă de uneltire împotriva ordinii sociale. Președintele completului de judecată a fost faimosul maior de justiție Dragoș Cojocaru, cel care a trimis la moarte loturile de luptători anticomunişti ale maiorului Nicolae Dabija, Ion Gavrilă Ogoranu şi altele.

La 09 februarie 1962, prin decizia nr. 34 a Tribunalului Suprem al Republicii Populare Române (RPR) – Colegiul Militar, admite recursul declarat de Procurorul General al RPR, casează sentința de mai sus şi îl condamnă la 4 ani temniță grea. A trecut prin închisorile: Codlea, Gherla, Galaţi, Brăila, Văcăreşti şi Jilava, prin lagărele de muncă din Balta Brăilei de la Strâmba, Stoieneşti şi Salcia, precum şi cele din Delta Dunării ca Bacul „4” şi Periprava – Secţia Grindu de unde a fost eliberat la 23 iunie 1962.

Actualul Premier al României,  Florin Cîțu, a fost implicat direct în 2008 într-un atac speculativ asupra monedei naționale, în urmă căruia au crescut foarte mult dobânzile la creditele în lei, fapt ce i-a adus pe mulți debitori în situația de a nu-și mai putea achita datoriile către bănci. Și atunci rezerva valutară a BNR a scăzut cu peste un miliard de euro, pe parcursul unei singure luni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE