ACTUALITATE Dacian Cioloș consideră „barbară” decizia Poloniei de a proteja copiii nenăscuți cu...

Dacian Cioloș consideră „barbară” decizia Poloniei de a proteja copiii nenăscuți cu malformații

Intrarea în vigoare a hotărârii Tribunalului Constituțional din Polonia de a proteja viețile copiilor nenăscuți dar care au malformații a fost catalogată drept „barbară” de către Dacian Cioloș, președintele grupului parlamentar „Renew Europe”.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Cioloș a scris: „Condamn iminenta interdicție a avortului în Polonia, care pune în pericol viața și sănătatea femeilor poloneze. Drepturile femeilor sunt drepturile omului. Astă seară, grupul Renew Europe este solidar cu femeile poloneze”.

„Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial”, a anunţat Centrul de informare al Guvernului Poloniei, pe Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Recent, Dacian Cioloș a exclus un eurodeputat din grupul Renew Europe pentru că i-a numit „anormali” și „perverși” pe homosexuali și transsexuali.

În vara anului trecut, Dacian Cioloș l-a atacat pe președintele Poloniei, după ce Andrzej Duda, a semnat „Charta Familiei”, care conține și un angajament privind „apărarea copiilor de ideologia LGBT”.

În 2018, Dacian Cioloș și partidul său, PLUS, s-au opus revizuirii Constituției României în sensul definirii căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite