ACTUALITATEPapa Francisc: Cum e posibil ca unei femei să-i fie rușine de...

Papa Francisc: Cum e posibil ca unei femei să-i fie rușine de cel mai mare cadou pe care i-l poate oferi viața, de un copil? Nu femeia, ci societatea ar trebui să fie rușinată

Papa Francisc a ținut un discurs în prezența mai multor politicieni din Italia, printre care prim-ministrul Mario Draghi și primarul Romei, Virginia Raggi. În discursul său, Suveranul Pontif a vorbit despre faptul că Italia va deveni o „țară bătrână, nu datorită istoriei sale, ci mai degrabă datorită vârstei înaintate a poporului”.

Italia este o țară în care media e de 1,27 copii pe femeie (în timp ce în 1961 era de 2,44), iar tendința de a avea un singur copil a devenit o regulă în statul italian.

Unde este comoara noastră, comoara societății noastre? La copii sau la finanțe?” s-a întrebat Papa Francisc în timpul discursului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Mesajul care se răspândește este că prosperarea este sinonimă cu a face bani și a avea succes, iar copiii devin o barieră, ceea ce nu ar trebui să împiedice aspirațiile personale ale nimănui. Această mentalitate este o gangrenă pentru societate, iar viitorul devine nesustenabil”, a mai adăugat acesta.

„Cu tristețe, cred că femeile sunt descurajate de job-urile lor să aibă copii. Cum este posibil ca unei femeie să-i fie rușine de cel mai mare cadou pe care ți-l poate oferi viața? Nu femeia, ci societatea ar trebui să fie rușinată. Rata dramatică a natalității și cifrele înspăimântătoare ale pandemiei fac apel la schimbare și responsabilitate”, a spus Suveranul Pontif, notează Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...