OPINIICum se discriminează vaccinații între ei. Fudulia celor care au făcut Pfizer...

Cum se discriminează vaccinații între ei. Fudulia celor care au făcut Pfizer și nu Moderna, AstraZeneca sau J&J

Până pe 8 august 2021, 4.920.323 de români s-au imunizat anti-coronavirus. Iată că, după ce au trecut mai bine de două luni de la ținta anunțată cu surle și trâmbițe de președintele Iohannis, aceea de 5 milioane de vaccinați la 1 iulie, observăm eșecul major al guvernanților țării în a promova corect și echidistant un act intim al fiecărui cetățean.

Fiind în ultima lună de vară și apărând îngrijorări în spațiul public cu privire la așa-numita variantă Delta, dinspre vârful statului au început să apară semnale ale unor posibile discriminări între cei vaccinați și cei nevaccinați. E și normal, doar nu puteau apărea acestea în iunie, la început de sezon turistic, când Guvernul și-ar fi pus toată HoReCa în cap prin limitări de acces pentru persoanele nevaccinate. La acea vreme, președintele statului ne anunța că noi, practic, „am oprit pandemia“.

Cu peste 120 de milioane de doze cumpărate pentru următorii ani, despre care premierul Florin Cîțu a spus că nici nu știe cât vor costa, asta în condițiile în care mass-media mainstream încearcă să inoculeze ideea că „vaccinul e gratis“ (nu, nu e gratis, persoanele vaccinate ar trebui să le mulțumească și celor nevaccinate pentru că vaccinul e cumpărat inclusiv din banii acestora), prin semnalele unor constrângeri, Guvernul încearcă să-i forțeze să se vaccineze și pe românii care nu vor acest lucru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dintre cei aproape 5 milioane de vaccinați, doar 3.656.133 au făcut Pfizer și nu mare mi-a fost mirarea ca, în numeroase discuții cu persoane imunizate, să văd un motiv de fală în acest lucru: „Pfizer, tati!“, „Am făcut Pfizer, bine că am scăpat de AstraZeneca“, „Pfizer, cel mai bun“.

În aceste condiții, ce ne facem cu cei peste 1,2 milioane de români care s-au imunizat până la acest moment cu alte vaccinuri? Dacă în cazul Moderna și Johnson&Johnson cetățenii își mai afirmă în spațiul public imunizarea cu încredere, cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca parcă sunt plasați undeva la marginea piedestalului pe care s-au cocoțat, inclusiv cu ajutorul mediei, persoanele vaccinate.

Imunizații cu Pfizer nu au niciun dubiu că au făcut alegerea corectă și că acesta este cel mai bun ser de pe piață, însă strâmbă din nas atunci când, într-o discuție cu un alt vaccinat, acesta le spune că a primit serul de la AstraZeneca. Păi ce facem în aceste condiții, ne discriminăm între noi? Am uitat că sunt aproximativ 14.000.000 de români care nu s-au vaccinat, care probabil nici nu vor să se vaccineze și care trebuie discriminați?

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate